Tribina o otpadu i izbjegavanju plastike

Tribina o otpadu i izbjegavanju plastike

„Kako kroz dan bez plastike? Zero waste kuharica za održivi život“ naziv je predavanja koje će se održati u sklopu javne tribine o sprječavanju nastanka otpada, u četvrtak, 11. srpnja s početkom u 10 sati, u središnjici Gradske knjižnice Marka Marulića (Ulica slobode 2) u Splitu.

Tribina se organizira u sklopu projekta „Otpad nije smeće“ u suradnji Grada Splita i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

Glavni predavač je Marko Capek iz udruge Terra Hub. Marko već deset godina sam proizvodi svu potrebnu kozmetiku, a zadnjih nekoliko godina živi i promovira „zero waste“ način života u kojem nema mjesta plastici. Pitate se zašto je plastika najveći problem? Koje je stanje u RH i u svijetu? Što ja mogu učiniti kao pojedinac? U svom predavanju Marko će dati odgovore na pitanja koji su jednostavni koraci koje svaki pojedinac može napraviti u svakodnevnom životu, kako bi smanjio proizvodnju i gomilanje plastičnog otpada.

Marko Capek splitskoj publici predstavit će i zero waste kuharicu za održivi život, a nakon predavanja predviđen je i razgovor s posjetiteljima.

 

 

Komentari