Tuđmanova knjiga o politici Alije Izetbegovića

Tuđmanova knjiga o politici Alije Izetbegovića

U organizaciji Hrvatskoga časničkog zbora Grada Splita, u ponedjeljak 23. listopada je u punoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa predstavljena knjiga "DRUGA STRANA RUBIKONA - Politička strategija Alije Izetbegovića" autora profesora doktora Miroslava Tuđmana.

O knjizi su govorili nakladnica Anita Šikić, Petar Škorić i dr. sc. Mladen Ančić, koji je kazao da knjiga daje novi pogled na nedosljednu politiku čelnika SDA Alije Izetbegovića, koji je jedno govorio a drugo radio.

U knjizi u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade, saborski zastupnik HDZ-a i bivši prvi čovjek hrvatskih obavještajnih službi Miroslav Tuđman navodi i podatke da je Izetbegović poticao dolazak mudžahedina u Bosnu i Hercegovinu i prije početak rata.

"Čelnik SDA Alija Izetbegović smatrao je muslimane vjerskom zajednicom, a ne nacijom, a takvu politiku nastavlja i njegov sin Bakir Izetbegović, koji je prošlog tjedna izjavio da je prvi predsjednik samostalne Bosne i Hercegovine tu zemlju ostavio na brigu današnjem turskom predsjedniku Erdoganu – kaže profesor Miroslav Tuđman.

Knjiga "DRUGA STRANA RUBIKONA - Politička strategija Alije Izetbegovića" svjedoči da je Miroslav Tuđman vrstan povjesničar i politički analitičar – kazao je na predstavljanju akademik i diplomat Davorin Rudolf, koji ističe da zbog bujanja ekstremnog islamizma slijedi nestabilna budućnost Bosne i Hercgovine.

 

MIROSLAV TUĐMAN

DAVORIN RUDOLF

Komentari