U Kaštelima počeli Dani tradicije

U Kaštelima počeli Dani tradicije

Na brcu u Kaštel Starom su danas počeli 7. Dani tradicije, trodnevna manifestacija mode, gastronomije i narodnih običaja, u sklopu kojeg je i 7. Eko – etno sajam. Sva događanja do nedjelje bit će popraćena nastupom kaštelanskih kulturno umjetničkih društava i klapa.

Večeras u 21 sat, na istom mjestu, održat će se Slovenska večer, na kojoj će se zainteresirani moći upoznati s plesovima, glazbom i gastro ponudom iz susjedne države, Na Slovenskoj večeri nastupit će turistička društva iz Notranjske i Moravške doline te folklorna skupina Rak- Rakek  i društvo Ostrnice.

U subotu je tijekom prijepodneva na programu zajedničko slavlje Dana državnosti, a u večernjim satima obrtnici Kaštela organiziraju 4. Eno gastro Kaštela, gastronomski festival na kojem će različite delicije pripremati obrtnici iz svih krajeva Hrvatske.

U nedjelju u jutarnjim satima svi sudionici ovog događanja imat će priliku kušati pravu kaštelansku marendu, a večernji sati zadnjeg dana vikenda, rezervirani su za Nostalgiju, reviju kreacija inspiriranih narodnim nošnjama, na kojoj će se predstaviti niz domaćih kreatora.

 

 

 

Komentari