U Splitu 100 prvašića više

U Splitu 100 prvašića više

Počela je nova školska godina. Split nakon dugo vremena ima više prvašića nego lani, čak 100. No, novca za besplatne udžbenike Grad i dalje nema. Bilježi Anita Markovina.

Pola milijuna učenika ponovno je u školskim klupama. I dok ih na početku nove školske godine u Zagrebu udžbenici čekaju na klupama, u ostalim dijelovima Hrvatske, osim još ponegdje, roditelji će za komplete knjiga morati izdvojiti od 500 do tisuću 800 kuna.

Početak nastave stavlja sve nas, bez razlike, pred velike društvene i kršćanske izazove i iskušenja s kojima se moramo hrabro i s dubokom nadom suočiti - kaže u svojoj poruci „Ohrabreni nadom" splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u prigodi početka nove školske i vjeronaučne godine.

Nova školska godina pokazala je da je sve manje djece u ruralnim područjima županije pa su tako u Dragljanima, u vrgoračkoj općini te u Slimenu, u omiškoj općini zatvoreni područni odjeli tamošnjih osnoivnih škola. Osnovna škola "Bana Berislavića" u Trogiru jedina će na našem području, zbog obnove područnog odjela u Ostrogu, početi s nastavom 14. rujna.

 

Prvi dan škole

Preuzmite datoteke

Prvi dan škole 1,7 MB

Komentari