U Splitu će se izgraditi još šest garaža

U Splitu će se izgraditi još šest garaža

U izgradnju novih te obnovu i uređenje postojećih garaža i parkirališta u Splitu komunalna tvrtka Split parking u 2018. uložit će 51 milijun kuna. Najviše novca uložit će se za izgradnju šest garaža: Gripe, bivši Ravel, dvije na Mertojaku, u Dobrilinoj ulici te na Trsteniku.

Time bi bilo izgrađeno 1200 novih parkirnih mjesta. Garaže se neće graditi na mjestima gdje bi bile komercijalno isplative, već je isključivi cilj izgradnje osigurati dodatni broj parkirnih mjesta za građane, odnosno stanare pojedinih kotara u kojima je problem parkinga najizraženiji.                                   
Grad Split, kao voditelj projekta, već je započeo izgradnju još triju garaža, na Visokoj - u Vrazovoj ulici, na Sućidru te na Mertojaku - u Ostravskoj ulici. Osim u nove garaže, u 2018.-oj godini gotovo 9 milijuna kuna uložit će se i u obnovu i uređenje postojećih garaža. Ulagat će se i u novi sustav video nadzora i kontrole pristupa garažama, u izmjenu LED rasvjete, kupnju parkirnih automata i ugradnju senzora za nova parkirališta, asfaltiranje izvanuličnih parkirališta, a u planu su i tri električne punionice. Razvojem novih aplikacija korisnici garaža moći će se uključiti u sustav video nadzora.

Komentari