U spomen na pobjedu u Domovinskom ratu

U spomen na pobjedu u Domovinskom ratu

U spomen na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Grad Split ponovno pokazuje svoje srce i izražava poštovanje prema ljudima koju su nas zadužili, koji su nam osigurali slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku – hrvatskim braniteljima.

Prigodni program u organizaciji Grada Splita i udruga proizašlih iz Domovinskog rata počinje u petak, 3. kolovoza 2018. godine u 8,30 sati polaganjem vijenaca na Lovrincu, najprije na Groblju hrvatskih branitelja, zatim kod Središnjeg križa, a potom i na Spomen obilježju poginulim bošnjacima – muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu.

U 9,30 sati predviđeno je polaganje vijenaca ispred spomenika u Parku hrvatskih branitelja kod zgrade Gradske uprave.

Misa zahvalnica će se služiti sutra u 19 sati u crkvi Gospe od Zdravlja, a potom će se u 19,45 na Trgu Gaje Bulata formirati mimohod koji će u pratnji Limene glazbe Omiš proći Marmontovom ulicom, preko Rive do središnje pozornice. Tu će oko 20,15 sati započeti svečani program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja.

Uoči samog blagdana, u subotu navečer, na južnom pročelju Banovine bit će postavljen petnaest metarski hrvatski stijeg, a na sam blagdan u nedjelju 5. kolovoza 2018. s Gata sv. Nikole u 21.30 sat započet će vatromet.

Iz Ureda Grada pozivaju Splićane da ponovno ispune grad. Povedite svoju djecu i podučite ih povijesnoj slavi hrvatske vojske i hrvatskoga naroda. Split će sutra osvanuti pod zastavicama Republike Hrvatske, na Rivi, u Marmontovoj i u Ulici kralja Tomislava, kao i na svim glavnim prometnicama. Istaknite i Vi trobojnicu na svojim prozorima i balkonima te tako dajte svoj doprinos u spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.

 

Komentari