Uhićen dvojac koji je krao po Splitu i Solinu

Uhićen dvojac koji je krao po Splitu i Solinu

Pronađeni alat kod kradljivaca

Jučer na autocesti A1 na odmorištu Radošić provedena je preventivno-represivna akcija u prometu. Uz policijske službenike u provođenju akcije sudjelovali su i inspektori cestovnog prometa i službenici Carine.

Tom prilikom je utvrđeno 19 prekršaja od kojih tri u odnosu na nepropisnu brzinu, jedan u odnosu na korištenje mobitela u vožnji, četiri na nekorištenje sigurnosnog pojasa te po jedan u odnosu na istek važenja prometne dozvole i jedan zbog neposjedovanje vozačke dozvole. Evidentirano je sedam prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, te dva prekršaja iz Zakona o cestovnom prijevozu - navodi se u policijskom biltenu.

 

Dvojac oumnjičen za teške krađe

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 40-godišnjakom i 26-godišnjakom utvrđena je sumnja da su tijekom prosinca 2018. te u siječnju 2019. na području Splita zajedno provalili u ljekarnu i dva ugostiteljska objekta, dok je 40-godišnjak sam provalio u još dva ugostiteljska objekta. Otuđili su novac i alkoholna pića, a ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 6 tisuća kuna. Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv obojice je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a 40-godišnjak je doveden policijskom pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za nanošenje teške tjelesne ozlijede

Policijski službenici Policijske postaje Brač dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom. Sumnjiči se da je 25. prosinca 2018. u fizičkom sukobu u mjestu Pučišća na Braču nanio tešku tjelesnu ozljedu 23-godišnjaku. U svezi navedenog kaznenog djela protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

 

Komentari