Umjetnička stvaraonica s kamneom

Umjetnička stvaraonica s kamneom Umjetnička stvaraonica s kamneom

Rad Lea Ćelića

Graditeljsko-geodetsko-tehnička škola iz Splita uključila se u još jedan "Erasmus+" projekt - 'From Facebook to Face2Face: Cross-Cultural relations through Social Media and Beyond', u kojemu učenici preko društvenih mreža, ali i osobnim druženjem surađuju sa srednjoškolcima iz Islanda.

u utorak 14. studenoga 2017. u 10 sati u Graditeljsko-geodetsko-tehničkoj školi Split počinje Tematska umjetnička stvaraonica, koja je dio održivosti s temom obrađivanja prirodnog kamena lomljenjem i rezanjem, razvijajući pritom vizualni izričaj te praktična znanja i vještine.

Dalmacija nisu samo rive, pjacete, kalete, skalinade, kampaneli, suhozidi, masline, mandrači, lanterne... Dalmacija je dalmatinska kuća koja je prije svega obiteljski dom, a istodobno i središte osebujnog svijeta, ona je zapravo duša dalmatinske arhitektonske pučke tradicije po kojem su dalmatinsko primorje, otoci i zagora prepoznatljivi. Ona je središte zaboravljenog svijeta - kazala nam je voditeljica projekta profesorica Magda Maver.

Pogledajmo nekoliko maketa kamenih kućica koje je izradio Leo Ćelić, učenik 2D razreda te splitske srednje strukovne škole. 

Magda Maver

Preuzmite datoteke

Magda Maver 26,6 MB

Komentari