Uoči Dana pobjede raspjevana Dalmacija

Uoči Dana pobjede raspjevana Dalmacija

Ususret 24. obljetnice Oluje, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u nedjelju 4. kolovoza diljem Dalmacije priređuje se niz koncerata u organizaciji braniteljskih udruga ili u sklopu mjesnih kulturnih ljeta.

Središnji je koncert prvi samostalni nastup Marka Perkovića Thompsona u 21,30 sati na splitskoj rivi, u organizaciji Grada Splita te splitskih i županijskih braniteljskih udruga, koje će nakon mise zadušnice za poginule branitelje u 19 sati u crkvi Gospe od Zdravlja, s Trga Gaje Bulata, preko Marmontove ulice do Rive proći u mimohodu sa zastavama svojih ratnih postrojbi.

Na festivalu Evo ruke! u splitskom Đardinu, već tradicionalno, nastupaju tri splitska rock banda s real fightersima u svojim redovima - Afterfire, Bas Rouge i Electric Mombasa u 21 sat.

Na Splitskom ljetu u HNK-u u 21 sat nastupit će nagrađeni mladi glazbenici na VIII.-om Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić - Arsen Dalibaltayan, klavir, i Elena Vergaš, violina.

Vesna Pisarović nastupa u Zenta Clubu u 22,30 sati.

U bašti Gašpić u Solinu u 21 sat pjeva će naš istaknuti šansonjer Ibrica Jusić.

Nakon završetka 304. Sinjske alke, u 22 sata na tvrđaviKamičak je vatromet, a na Trgu Franje Tuđmana počinje koncert u čast slavodobitnika Alke uz pjesmu klape Kampanel

UHVIDR-a Trilj organizira u gradskom parku u 21 sat kulturno-umjetnički program, sudjeluju: KUD Župa Grab, Udruga reraša i guslara Otok, Tamburaški sastav ''Čuvari noći'', Dream team ''Babe'' Ljubuški i Dražen Žanko. Voditelji programa: Irena Bradarić i Ante Nadomir Tadić Šutra, a u 23 sata je koncert Miroslava Škore. (Na gradskom stadionu Luke u Trilju 20. srpnja humanitarni koncert održao je i M. P. Thompson.)

Kaštelanska Hvidra i Grad Kaštela, ZŽU Hvidre Splitsko-dalmatinske i Požeško-slavonske županije, u suradnji s kaštelanskim braniteljskim udrugama i Županijom te pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, u portu u Kaštel Starom u 20 sati počinje koncert na kojemu će pjevati klapa Štorija i Nedo Kovačev te grupa Opća opasnost.

Na kliškoj tvrđavi u u 21 sat je koncert Glazbenog društva Mosor.

Mladen Grdović počinje svoj nastup u Marini u 22 sata.

Zbog nevremena odgođeni koncert za Dan grada Imotskoga, 2. kolovoza, bit će u nedjelju, kod Tinova spomenika, pjevat će rock grupa Vatra.  

Na školskom igralištu u Lovreću u 22,30 sati pjeva Željko Bebek.

Veselo će biti i na Braču. 

Neno Belan & Fiumens nastupit će u Selcima, u Didolića dvorima, s početkom u 22 sata. Na rivi u Bolu u 21 sat je večer klapske pisme, klapa Contra nastupit će u Bobovišćima na moru u 21 sat, a klapa Alegrija na rivi u Splitskoj u 21,30 sati. Solinska noć u pizzeriji Marin u Pučišćima u 21 sat dovodi Giuliana i bend Diktatori. TBF nastupa u sklopu Voisa glazbenog festivala koji se već 10 godina održava u Supetru, na Acapulco plaži u 22 sata.

U Tvrdalju Petra Hektorovića u Starom Gradu na otoku Hvaru u sklopu Humanitarnog festivala u 21 sat je koncert skupine The Frajle.  

 

 

Komentari