Uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

"Za nasilje nema opravdanja“ naziv je predstave koja se u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i provođenja nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ održava u petak, 23. studenog 2018. u Domu kulture Zvonimir u Solinu.

Na adresi Kralja Zvonimira 50, dva su termina predviđena za učenike viših razreda solinskih osnovnih škola, u 9,30 i 14,30 sati.  

Kroz formu 45-minutne tematske predstave djeca se educiraju o određenim problemima, u ovom slučaju o nasilju. Mladi još uvijek ne znaju što je nasilje. Utjecajem medija, interneta i filmova kriteriji o nasilju im se nažalost smanjuju i djeca su danas zapravo jako zbunjena po pitanju što se sve smatra nasiljem. Iako je predstava na trenutke zabavna, njena osnovna funkcija nije da ih zabavi već da ih informira o ovoj važnoj temi - kaže  slavni glumac i UNDP-ev ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje, ujedno redatelj predstave Zijah Sokolović

Nacionalni preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ zajednički provode Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo unutarnjih poslova, a ovom prilikom Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Projekt je usmjeren je na sprječavanje nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i među mladima, odnosno na izgradnju kulture nenasilja, tolerancije i nediskriminacije.

 

 

 

 

 

Komentari