Velike kiše donijele poplavu

Velike kiše donijele poplavu

Velike oborine kiše donijele su probleme u više gradova, poplavila je gradska jezgra Omiša, u Makarskoj je palo 115 litara po četvornom metru, pao je zid...

Zbog obilnih kiša koje danima padaju i na srednjodalmatinskome području jutros je zbog izlijevanja rijeke Cetine na ušću poplavljena stara omiška gradska jezgra. Na terenu je od jutros 40-ak vatrogasaca iz Omiša, Gata i Kučića, a pomažu i sve komunalne gradske službe - kaže zapovjednik omiškoga DVD-a Vatroslav Pešić:

Brojne odrone zemlje uzrokovala je jaka kiša na Jadranskoj magistrali u Podgori i na cesti Makarska - Vrgorac od Gornjih Tučepa do Stupice te po lokalnim cestama. Na širem makarskome području noćas je, naime, palo 115 litara kiše po metru četvornom. Promet se odvija otežano, a odrone otklanjaju ekipe cestara. Kiša je prouzročila i pad metar visokog betonskog zida u dužini od stotinjak metara na makarskome Gradskom sportskom centru.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika prekinute su i katamaranske linije Split–Bol-Jelsa i Split Hvar - Korčula.

 

Zimska služba spremna za sve vremenske neprilike pa i mogući snijeg - tvrdi šef splitske ispostave Hrvatskih cesta Neven Matijević:

 

Komentari