Vice Mihanović o splitskoj luci i Žnjanu

Vice Mihanović o splitskoj luci i Žnjanu

Vice Mihanović, foto MV

Što se tiče realizacije uređenja splitskog Žnjana, sada je jasno da su svi ranije najavljivani rokovi probijeni, te da uređenje Žnjana neće biti gotovo, kako je najavljivao gradonačenik Opara do lokalnih izbora.

Čini se da će biti dobro, ako budemo mogli reći da će ozbiljniji radovi na Žnjanskom platou početi do tih izbora koju su za nešto više od 4 mjeseca.

Jedna od važnijih pretpostavki uređenja je jučer donesena, a to je odluka Vlade da raspiše koncesiju na 40 godina za područje pomorskog dobra na Žnjanu. Koncesija će obuhvatiti oko 100 tisuća metara četvornih, a iz grada Splita, iako će biti objavljen javni natječaj, očekuju da će grad biti budući koncesionar.

Vlada je donijela još jednu odluku vezano za Split, a to je da je, i naša splitska luka uvrštena u strategiju razvoja Hrvatske do 2030 godine, kao luka od posebnog interesa.

Izostavlajnje Splita u ranijoj verziji Strategije je Vladi zamjerila splitska oporba, koja je po tom pitanju zatražila i tematsku sjednicu Gradskog vijeća...

Kandidat za splitskog gradonačelnika iz redova HDZ-a Vice Mihanović kaže da je baš Lučka uprava kojoj je on na čelu, uputila primjedbu Vladi, te da su njihovi prijedlozi, sada u novoj verziji strategije uključeni.

O budućnosti splitskog Žnjana, te o izmjenama u novoj verziji Strategije razvoja naše države, s Vicom Mihanovićem je razgovarala Zrinka Bilandžić...

 

Vice MIHANOVIĆ 1 dio

Vice MIHANOVIĆ 2 dio

Komentari