Vlaške priče s uspona na Himalaju

Vlaške priče s uspona na Himalaju

„VLAŠKE PRIČE S HIMALAJE“ - Spustili se Vlaji s planine u grad da nam ispričaju pustolovinu života! To je geslo tribine u utorak 14. studenoga 2017. u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića. Ulaz je besplatan.

Danas kada je teško utvrditi tko je u Splitu fetivi, a tko Vlaj i kojih među njima ima više, pravi je trenutak da se svi Splićani zahvale Vlajima na njihovoj promociji Splita, te da im prirede dostojnu dobrodošlicu nakon ovakvog avanturističkog podviga.

Upravo na tom tragu u organizaciji Rotaract kluba Split (mladi Rotarijanci), građani će 14. studenog (utorak) imati priliku da prvi put od povratka vlaške ekspedicije sa Himalaje, dočekaju Vlaje i uživo čuju njihovu priču o pustolovini života.

 Kako je dvanaest veličanstvenih Vlaja osvojilo himalajski vrh Mera Peak visok 6476 m? Zašto se ovih dana po Zagvozdu priča da će za devet mjeseci skočiti stopa nataliteta u selu ili kako su preživili na Himalaji s pršutom i čvarcima, to najbolje znaju poznati hrvatski glumac Vedran Mlikota i njegov suputnik, legendarni hrvatski alpinist Stipe Božić, koji će publici dati odgovore na ova i sta ostala pitanja...

Prije povratka s Himalaje Mlikota je uputio veliki pozdrav svima u Hrvatskoj, a posebni pozdrav je išao za rodni Zagvozd iz kojeg je i ova vlaška ekspedicija i krenula. „S Himalaje se vraćamo kući kao bolji ljudi!“ – poručio je Mlikota koji je upravo tom rečenicom zaintrigirao i nas da ovo prekrasno i inspirativno iskustvo prenesemo na sve vas.

Možda baš zato jer nam u ovim teškim i depresivnim vremenima zaista svima treba jedna planina u životu. Jedna Himalaja, s koje ćemo se vratiti kao bolji ljudi!

 

 

Komentari