Voda je u Splitu opet zamućena

Voda je   u Splitu opet zamućena

Velika količina kiše koja je pala posljednjih dana, uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje grada Splita.Rezultati ispitivanja vode u nekim dijelovima Splita pokazali su da je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti.

Voda iz slavina još uvijek ne prelazi maksimalno dozvoljene parametre zamućenosti te nije na snazi preporuka o prokuhavanju vode za malu djecu (do 3 godine starosti), starije i imunoinsuficijentne osobe (osobe oslabljenog imuniteta).

Naime, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro, pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema i miješanja s novim količinama vode u vodoopskrbnom sustavu, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira. 
U tom slučaju obavijestit ćemo građane o preporuci prokuhavanja vode iz slavine za malu djecu (do 3 godine starosti), starije i imunoinsuficijentne osobe (osobe oslabljenog imuniteta).
 
Djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana  o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži"

Komentari