„Volontiranje je navika srca i namjera uma!"

„Volontiranje je navika srca i namjera uma!"

Dani volonterskog rada, tradicijska je manifestacija koja se u Splitu održava 22. put u organizaciji Volonterskog centra Udruge „MI“ – Split, u vremenu od 23. do 25. svibnja. Iz programa izdvojimo tribinu koja se održava u petak, 24. svibnja 2019. u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, Ul. slobode 2.

Na tribini "Volontiranje mladih: stavovi, iskustva i praksa” sudjelovat će brojni mladi volonteri, udruge mladih i za mlade, predstavnici odgojno-obrazovnih institucija (vrtići, škole, fakulteti) koji organiziraju volontiranje te predstavnici gradskih savjetodavnih tijela. Tribina počinje u 11 sati. 

U ovogodišnjoj akciji izdvojimo i humanitarno-prodajnu izložbu, uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu) koja će se održati u subotu, 25. svibnja 2019., od 9 do 13 sati.

Osnovna vrijednost ove tradicionalne hrvatske manifestacije je solidarnost koja osnažuje pojedinačni trud različitih organizacija i osoba. Kao i prethodnih godina, novac od donacija pojedinih organizacija nakon samog događanja bit će usmjeren jednoj udruzi u potrebi.

Odlukom savjeta Volonterskog centra Split, ove godine će donacije biti usmjerene Udruzi za sindrom Down-21 za kupnju laptopa koji će im služiti za glazbene radionice i pripremu članaka i fotografija za časopis Suncokret koji izlazi jedan put godišnje.

Komentari