Vozač u Turjacima vozio s 3,08 promila alkohola!

Vozač u Turjacima vozio s 3,08 promila alkohola!

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, prijevara, utaja i četiri krađe. U posljednja 24 sata evidentirano je deset prometnih nesreća od kojih je pet s ozlijeđenim osobama. Tri osobe su teže i šest osoba je lakše ozlijeđeno.

Krađa gumenog broda

Jučer je zaprimljena prijava krađe pomoćnog gumenog broda koji je otuđen tijekom jutra u gradskoj luci u gradu Hvaru a koji je bio privezan za jahtu. Poduzeću u vlasništvu je pričinjena materijalna šteta te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Traže se očevici prometne nesreće

Sinoć oko 21.20 sati u Splitu na raskrižju Ulice Kralja Zvonimira i ulice Slobode dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali vozač osobnog vozila Golf splitskih registarskih oznaka i vozačica osobnog vozila Honda, također splitskih registarskih oznaka. Oboje su zadobili lakše tjelesne ozljede. Sumnja se da je do prometne nesreće došlo uslijed nepoštivanja crvenog svijetla jednog od vozača. Molimo očevice prometne nesreće da se jave u Postaju prometne policije Split, Put Plokita 81, osobnim dolaskom ili na broj telefona 021/504-036, 501-010 ili 192.

Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu za vikend

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu. Evidentirano je ukupno 547 prekršaja od čega izdvajamo 60 za alkohol, 97 za prekoračenje brzine, 69 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 63 za korištenje mobitela, 10 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 12 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 3 prekršaja zbog zabrane upravljanja. Evidentirano je 37 prometnih nesreća od kojih 15 s ozlijeđenim osobama u kojima je ukupno 17 osoba zadobilo lakše a 6 osoba teže tjelesne ozljede.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 3,08 g/kg na području Sinja

Dana 25. lipnja oko 21.00 sati policijski službenici Policijske postaje Sinj su tijekom ophodnje i nadzora prometnica na sinjskom području u mjestu Turjaci uočili vozača koji se osobnim vozilom kretao tako da je svojom vožnjom ugrožavao sebe i druge sudionike u prometu. Zaustavili su vozača kod kojeg je potom utvrđena spomenuta koncentracija alkohola zbog čega je zadržan u policijskoj postaji do otrježnjenja. Vozaču je izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari