Za vikend humanitarni Splitski maraton

Za vikend humanitarni Splitski maraton Za vikend humanitarni Splitski maraton

www.splitmarathon.com

Splitski maraton u organizaciji Maraton klub Marjan i Maratonist j.d.o.o. ove se godine održava od 24. do 26. rujna kao manifestacija sportskog i humanitarnog karaktera koja je zahvaljujući zaljubljenicima u trčanje 2019. godine okupila rekordan broj sudionika.

Za ljubitelje trčanja kraj rujna je pravo vrijeme za sudjelovanje u ovom jedinstvenom festivalu trčanja i sudjelovanje u punom maratonu, štafetnom maratonu, polumaratonu, utrci na 5 kilometara i dječjim utrkama na 650, 1.250 i 2.500 metara. Maratonska staza ima start i cilj na Rivi neposredno uz Dioklecijanovu palaču, vodi kroz središte Splita prema izlazu iz grada i prolazi sjevernom splitskom obalom, obilazi malu Veneciju (Vranjic) prolazi kraj stadiona NK Hajduk, cestom oko Marjana dolazi na južnu splitsku obalu i sve dalje uz more preko luke, Bačvica, Žnjana natrag oko Palače do cilja.
Na stazi je osigurano 12 okrepnih stanica i mjerenje prolaznog vremena na 10 mjesta uz live tracking prolazak svakog trkača. U startnom paketu uz startni broj s mjernim čipom organizatori su pripremili ruksak, majicu, ručnik, akreditaciju s brojnim popustima za vrijeme trkačkog vikenda i poklone sponzora. U cilju svakog sudionika koji završi utrku čeka medalja za sudjelovanje.
Štafetni maraton se trči u 4 izmjene,a može se trčati kao muška štafeta, kao ženska štafeta ili kao mješovita štafeta.

Komentari