Zahvala i uručenje 1600 maski splitskom KBC-u

Zahvala i uručenje 1600 maski splitskom KBC-u

Liječnike, medicinske sestre, tehničare splitskog KBC-a na Križinama i studente viših godina Medicinskog fakulteta koji volontiraju u Respiracijsko-intezivističkom regionalnom centru za COVID-19, posjetio je sa svojom zamjenicom Jelenom Hrgović Tomaš i pročelnicom Magdom Vrvilo

gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Ekipu koje je protekla dva mjeseca provela na prvoj crti obrane od koronavirusa, brinući o pacijentima od Zadra do Dubrovnika, vedri duh i dobro raspoloženje nisu napustili. Složili su se kako im je ovo bilo iskustvo koje će pamtiti cijeli život, ali i dati dodatnu snagu i pomoći im u nekim novim kriznim situacijama i izazovima.

- Došao sam vam zahvaliti, ali vas i ohrabriti. Znam da vi znate koliko ste puno učinili za naše sugrađane. Želim da i oni znaju. Naša je bolnica bila ključna i u Domovinskom ratu, iz tog su neke vaše starije kolege izvukle veliko iskustvo, vjerujem kako ćete i vi iz ovog izići još hrabriji i snažniji. Na dobro vam došla Sudamja, a zagovor našeg svetog Dujma nek vas prati u svakodnevnom radu – poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Ravnatelj KBC-a Julije Meštrović zahvalio se na ohrabrenju i dolasku gradonačelniku i njegovim suradnicama, no posebno se zahvalio svojim suradnicima, liječnicama i liječnicima, medicinskim sestrama, tehničarima i čitavom osoblju bolnice na Križinama. Iza njih su dva mjeseca borbe protiv koronavirusa, a u ovoj zdravstvenoj krizi dosad su podnijeli najveći teret u Hrvatskoj. Skrbe o polovici svih bolesnika na respiratoru, a trećina svih hospitaliziranih u Hrvatskoj je zbrinuta u splitskoj bolnici, s područja od Zadra do Dubrovnika.

Gradonačelnik Krstulović Opara osoblju splitske bolnice u ime svih građana Splita donirao je i 1000 komada zaštitnih maski koje su stigle iz kineskog grada-prijatelja Hangzhoua te 600 komada respiratornih maski s ventilom FFP2 za zdravstvene djelatnike koji su u neposrednom kontaktu s bolesnicima, a koje je gradski Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju nabavio krajem veljače, pripremajući se za nadolazeću zdravstvenu krizu. – Prve smo zaštitne maske naručili samo dan nakon Splitskog maratona, ne znajući tada što nas čeka, ali ipak želeći biti spremni na sve scenarije – spomenuo je gradonačelnik Krstulović Opara, izvijestili su iz Grada Splita.

 

 

Komentari