Zaštitite vodomjere i instalacije

Zaštitite vodomjere i instalacije

S obzirom na najave iznimno niskih temperatura za slijedeći tjedan prijeko je potrebno zaštititi vodovodne instalacije od smrzavanja. Iz Vodovoda i kanalizacija d.o.o. napominju da nterne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza okna priključka (glavnog vodomjera). Za

njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge, te savjetuju da se provjeri stupanj zaštite internih vodomjera i vodovodnih instalacija.

Potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao: vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

1. Zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput: (dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame,  jutenih vreća i sl.)

2.  Ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini.

3. U vikendicima i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te kod odlaska na duži put, zatvore ventil iza vodomjera i ispuste vodu.

4. Također treba pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl).

Komentari