Zaštitite vodovodne instalacije

Zaštitite   vodovodne instalacije

Pred nama je razdoblje niskih temperatura zraka koje bi se mogle spuštati i ispod ništice, te bi trebalo zaštititi interne vodomjere i vodovodne instalacije od smrzavanja. Interne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka. Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici.

Treba zaštititi prvenstveno okno vodovodnog priključka te instalacije koje su izložene hladnoći (vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata) i u negrijanim objektima (vikendice, garaže, konobe i sl.), poručuju iz VIK-a.

1. Zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame, jutenih vreća i sl.

2. Ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini. 

3. U vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje te kod odlaska na duži put, zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu.

4. Pripazite na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl.).

 

 

 

 

Komentari