Zimski uspon na Kamešnicu - Konj

Zimski uspon na Kamešnicu - Konj Zimski uspon na Kamešnicu - Konj

Planinarsko društvo Jelinak Trilj poziva u subotu, 19. siječnja, na najveći i najatraktivniji zimski uspon u Dalmaciji, na Kamešnicu, na vrh Konj 1856 m/nv, bez obzira na vremenske uvjete. Oni koji planiraju na vrh Kamešnice polaze iz Trilja osobnim automobilom (kod škole) u 6 sati, a oni koji će

samo do planinarskog skloništana Žlabini, polaze u 8 sati. Nakon 16 sati planira se povratak. 

Ovo je već 20-ti zimski uspon na Konj, u organizaciji triljskog planinarskog društva koje isto tako proslavlja svojih 20 godina postojanja...pa je ovo i - rođendanski, slavljenički uspon. Uz standardni jutarnji čaj i kavu, za sve se planinare priprema i tradicijski „Jurin grah“.

Uz sklonište Sv.Mihovil podignuta su dva velika indijanska vigvama, da se planinari mogu skloniti i malo ugrijati, u svakom od njih biti će vatra. Pored vigvama montirana je i jedna velika nadstrešnica gdje će se kuhati grah na otvorenom. PD Jelinak Trilj ima u planu izgradnju čvrste montažne nadstrešnice pored skloništa Sv.Mihovil, pa ovom prigodom pokreće akciju prikupljanja sredstava, dobrovoljnim donacijama a sve donatore častit će kuhanim vinom i kobasicama. Donacije mogu biti već, simboličnih 10 kuna, no sa zahvalnošću će biti prihvaćen i veći iznos. 

 

 

Komentari