Zlatne Bruna Vuletić i Matea Jelić

Zlatne Bruna Vuletić i Matea Jelić

Jelić, Tomić i Vuletić

Sportašice Taekwondo kluba Marjan iz Splita bilježe nove uspjehe - Bruna Vuletić i Matea Jelić osvojile su zlatne medalje na President Cupu u Maroku. Matea Jelić je bila bolja i od svjetske prvakinje i osvajačice olimpijskog srebra i bronce iz Londona i Rija Ruth Gbagbi.

Fantastičan rezultat ostvarile su na President cupu u Maroku Bruna Vuletić i Matea Jelić gdje su do zlata na G2 turniru i 20 bodova na olimpijskim rang listama stigle uz sedam pobjeda, među kojima su pale osvajačice svjetskih i olimpijskih odličja iz Londona i Pekinga.

Fenomenalna je bila Matea Jelić u kategoriji do 67 kilograma koja je na putu do zlata upisala tri pobjede uz razliku poena 43:11. Nakon što je bila slobodna u prvom kolu i u drugom pobjedila Njemicu Koerdnl 23:3 u polufinalu i finalu su stigli veliki izazovi. Amerikanku Paige Mcperson, srebrnu sa posljednjeg svjetskog prvenstva u Mujuu te brončanu sa olimpijskih igara u Londonu i sa svjetskog prvenstva u Chelyabinsku Matea je pobjedila s visokih 11:2. Finalna borba bila je prava ljepotica jer je u toj borbi Jelić pokazala da je spremna za velike stvari. Pobjeda 9:6 protiv aktualne svjetske prvakinje i brončane olimpijke iz Rija Ruth Gbagbi rezultat je vrijedan divljenja.

Nakon ovog velikog zlata Matea može manje žaliti što je propustila prvenstvo Hrvatske baš kao i Bruna Vuletić koja je u kategoriji do 57 kilograma odnijela zlatno odličje sa četiri pobjede sa 78:26. Bruna je pri tome u finalu deklasirala Britanku Mcneish 42:10 te s novih 20 bodova napredovala prema ulasku u 10 najboljih na svjetskim rang listama.... a učenica je tek četvrtog razreda srednje škole.

 

Komentari