Izaberi zdravlje

Izaberi zdravlje

Informativno-obrazovna emisija o prevenciji i unaprjeđenju zdravlja te zdravstvenom sustavu svakog utorak od 9,10 do 10 sati ugošćuje liječnike i druge stručnjake koji govore o aktualnim zdravstvenim temama i očuvanju zdravlja.

Posljednje emisije

Utorak, 12.02.2019 09:15

Emisija 12.02.2019.

Što napraviti kada se strano tijelo nađe u grlu, uhu ili nosu? Takve su pojave najćešće kod djece u dobi od 9 mjeseci do 8 godina, no znaju zadesiti i odrasle. Što napraviti kad sjemenke, kamenčići, kovanice, perlice ili možda kukci zaglave u uhu, nosu ili grlu? Što napraviti, kome se javiti za pomoć, što možemo pokušati napraviti sami i smijemo li uopće? Kad je potrebna hitna intervencija? - O stranim tijelima u ORL području u emisiji Izaberi zdravlje ovoga utorka iza 9 sati doznajemo više od prof. dr. Željka Roje, specijalistice za uho, grlo i nos. Kontakt emisiju uređuje i vodi Vedrana Dedić.

Utorak, 08.11.2016 09:15

Emisija 08.11.2016.

Gost emisije Izaberi zdravlje ovoga utorka iza 9 sati doajen je i nestor splitske i hrvatske psihijatrije profesor Borben Uglešić, koji obilježava 90 godina života i 60 godina u hrvatskoj psihijatriji. O radu i životu, splitskoj psihijatriji nekada i danas, s profesorom Uglešićem, i predstojnikom splitske Klinike, docentom Trpimirom Glavinom, inače urednikom upravo izišle monografije o rijetkom jubileju - razgovarat će Vedrana Dedić.

Utorak, 22.12.2015 09:15

Emisija 22.12.2015.

Je li prosinac doista najradosniji mjesec u godini? Jesmo li u blagdanskom ozračju doista sretni, poletni, zadovoljni? Što napraviti kada blagdani postane opterećenje, kad vam se čini da donose više stresa i umora nego zadovoljstva? Ne brinite, niste usamljeni… No radi li se o blagdanskoj depresiji ili tek neraspoloženju? U emisiji Izaberi zdravlje ovoga utorka iza 9 sati pokušat će nam pojasniti splitski psihijatar Trpimir Glavina. Kontakt emisiju uređuje i vodi Vedrana Dedić.

Utorak, 08.12.2015 09:15

Emisija 08.12.2015.

Gošća emisije Izaberi zdravlje ovoga utorka od 9 sati profesorica je Neira Ivić Puizina, voditeljica Katedre za kožne i spolne bolesti splitskog Medicinskog fakulteta. Bit će riječi o uspješnom liječenju psorijaze biološkom terapijom,ali i o načinima liječenja uspješnim i jeftinijim biološki sličnim lijekovima - takozvanim biosimilarima. Doznat ćemo ima li pomaka u liječenju melanoma u Hrvatskoj od kojega godišnje oboli 500 ljudi. Zašto je stopa smrtnosti od melanoma kod nas dvostruko veća nego u Europi??? Emisiju uređuje i vodi Vedrana Dedić

Komentari