Jutro mijenja sve

Jutro mijenja sve Jutro mijenja sve
Jutarnji pogled s Lastova Jutarnji pogled s Lastova

Mozaična jutarnja informativno-zabavna emisija od 6 do 11 sati svakim radnim radom (ponedjeljkom do 10 sati) daje najsvježije vijesti iz grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije... Deveti sat emisije utorkom posvećen je temama o zdravlju, srijedom pitanjima slušatelja...

Posljednje emisije

Četvrtak, 26.08.2021 08:10

LJETO NA PRVOM

Posljednja ovoljetna emisija „Ljeto na Prvom” HR1 iz splitskog studija obrađuje teme: Turističke brojke kada je u pitanju SDŽ gotovo posvuda su i više nego dobre pa ćemo stoga na početku jutarnjeg druženja čuti županijskog direktora Turističke zajednice Joška Stellu, potom ćemo prozboriti nekoliko riječi ooobiteljskom smještaju s problemima i izazovima... Najmlađi grad Solin sa svojim povijesnim lokalitetima bilježi znatno bolje turističke brojke gostiju u odnosu na prošlu godinu, a apsolutni rekorder u Dalmaciji kada ističemo vile, kamene kuće s bazenima i gostiju za taj odmor je Imotska krajina. Oni ove godine obaraju rekorde... Za kraj donosimo priču o "Dalmaciji storytelling destinaciji" projektu koji ima za cilj podizati kvalitetu kulturne turističke ponude Splitsko-dalmatinske županije korištenjem storytelling metode pri prezentaciji i interpretaciji baštine... Urednik he Denis Šabić.

Petak, 06.08.2021 06:05

LJETO NA PRVOM o Alki

Ovog petka emisija "Ljeto na Prvom" (Hrvatskog radija), nakon 8 sati, ide iz splitskog studija s temom Alke, kao povijesne, kulturne, baštinske tradicije Sinja i Cetinskog kraja koju je, zahvaljujući vrijednosti, prepoznao gotovo cijeli svijet. Ugostili smo vodeće ljude u VAD-u, predsjednika društva koji nam govori o tradiciji Alke i njenoj internacionalnoj vrijednosti, alkarskog vojvodu Boška Ramljaka koji zapovijeda cijelom alkarskom povorkom, donosimo i priču kako se i pod kojim uvjetima postaje „alkarski momak”. Politolog Jakov Žižić iznosi nam presjek povijesnih zbivanja vezanih uz Alku, a najveća radost u viteškoj igri je kada postaneš debitant te se tim činom otvara mogućnost za slavodobitnika. Alka uz Veliku Gospu na poseban način daje snagu i zaštićuje ljude cetinskog kraja, te se mogu i dodatno valorizirati... O tome nam govori direktorica Turističke zajednice grada Sinja, a čut ćemo razmišljanja Sinjana i njihovih gostiju o ovoj višestoljetnoj tradiciji... Iz splitskog studija emisiju uređuje i vodi Denis Šabić.

Utorak, 20.07.2021 06:05

Emisija 20.07.2021.

Promet Split pravomoćno je dobio još jedan milijunski spor u slučaju autobusa nabavljenih 1990. za potrebe Euro prvenstva u atletici. Gost nam je direktor Miroslav Delić. / Predsjednik udruženja malih brodara pri HGK i potpredsjednik udruge Porat Krilo Bajnice Ante Rakuljić o gorućem problemu, a to je izgradnja vezova. / Gradski vrtići u Splitu, koliko je došlo žalbi i koliko će ih se riješiti. / Do ponoći su se prikupljali potpisi za peticiju kojom mještani naselja oko Vruje apeliraju na ministra Horvata da ne prodaje uzurpatoru zemljište na kojem je bespravno gradio, govori nam Andrea Topić iz Organizacijskog odbora. / MORE, projekt Caritasa u kojem maloljetnici odrađuju izrečene mjere suda. Ružica Đonlić iz Caritasa i savjetnica iz Centra za socijalnu skrb. / Večeras početak Ćubijevih dana smija. / Poslovanje turističkih vodiča... Voditelj Vedran Očašić.

Petak, 18.06.2021 06:05

Emisija 18.06.2021.

Udruga žena s karcinomom Caspero pokrenula akciju "One nisu stale"... Počinje li cijepljenje bez prethodnog naručivanja u mjesnim odborima i kotarevima? - dr. Karin... U splitsku luku uplovio prvi kruzer... Na brački aerodrom slijeću avioni iz Zagreba, ali i mnogi mali privatni, direktor zračne luke... U Kaštelima počeo Festival ljubavi... Zadnji dan nastave... Uoči utakmice javljanje iz Škotske, Srđan Fabijanac...

Komentari

Sljedeća emitiranja

Petak, 22.10.2021. 06:05 - 06:15

Petak, 22.10.2021. 06:16 - 06:55

Petak, 22.10.2021. 07:25 - 07:45