Emisija 05.10.2019.

Emisija 05.10.2019.

U suradnji sa Radio Splitom, portal Klubskascena.hr je povodom 18 godina postojanja sredinom lipnja pokrenuo emisiju Jezgra Klubske scene koja promovira elektroničku glazbu i klupsku kulturu. Jezgra je edukativni program koji nastaje 2016. s ciljem dijeljenja znanja pa tako organizira izložbe, predavanja, radionice, tribine na kojem se događa svojevrsno povezivanje mladih sa renomiranim DJ-ima i producentima, a od ove godine Jezgra se po prvi put pojavljuje i kroz radijski eter. Ove subote na rasporedu je mix od YNEZ.

Ynez je DJ-ica i novinarka koja je dotakla većinu bitnih urbanih radio-postaja u Zagrebu.

Započela je karijeru glazbene urednice i novinarke na Radiju 101, suosnivačica je prvog hrvatskog internetskog radija Radio 808, te je zatim nastavila stvarati i uređivati na Yammatu FM u njegovim počecima.

Iako glavni fokus voli staviti na zvuk mračne elektronike i žanrova poput techna, electra, bassa i dubstepa (s kojim je i započela svoj DJ put prije deset godina), nisu joj strani niti club, hip-hop, rnb, house, neo soul, trap, dancehall, grime, afrobeats i breakbeat. Trenutno, osim DJinga radi i PR za razne festivale, a uz kolegicu Ivnu Ji organizira program Bokuzbok u zagrebačkom Pločniku.

Dio je feminističkog kolektiva iz Londona WXMB 2 s kojim je ove godine nastupala na Wigflex City Festivalu u Nottinghamu uz neka od najvećih imena elektroničke underground scene, a novi nastupi u Londonu očekuju ju već sljedeći mjesec.  Ovog ljeta između ostalog mogli ste ju poslušati na Fresh Island Festivalu, Seasplash Festivalu, Graffitima na Gradele, Skrivenoj Uvali i Dimensions festivalu. Miks kojeg možete poslušati u nastavku su nježne emocije pretočene u glazbu povodom oproštaja od ljeta koje upravo završava.

 

O emisiji JEZGRA

U povodu 18. rođendana Klubske scene, na valovima Radio Splita ide emisija "Jezgra" Klubske scene koja se emitira petkom u 21 sat, uz mikseve DJ-a i srž elektroničke glazbene scene s ovog podneblja. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Pročitaj više

Komentari

JEZGRA
JEZGRA

HRT – Radio Split — Glazba, zabava

U povodu 18. rođendana Klubske scene, na valovima Radio Splita ide emisija "Jezgra" Klubske scene koja se emitira petkom u 21 sat, uz mikseve DJ-a i srž elektroničke glazbene scene s ovog podneblja. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Najave
JEZGRA - MIX Topa

JEZGRA - MIX Topa

Petak, 05.06.2020. 23:00 - 00:00

Topa je glazbenik, DJ i producent iz Požege. Publici je poznat po svojim domaćim pop singlovima i remixevima domaćih izvođača (Detour, Songkillers, Ivana Kindl, Boris Štok...), te house produkciji. Osnivač ...

Sve najave
Poslušajte

JEZGRA - MIX Valle
Petak, 29.05.2020 23:00

JEZGRA - MIX Kraundler
Petak, 22.05.2020 23:00

JEZGRA - MIX Sam Wax
Petak, 08.05.2020 23:00