Koncerti srijedom - Julio Iglesias - En Concierto

Koncerti srijedom - Julio Iglesias - En Concierto

U srijedu, 04. travnja 2018. nakon vijesti u 20 sati u programu Radio Splita u emisiji - "Koncertna večer srijedom": Julio Iglesias - En Concierto, 1983.

Julia Iglesiasa smo već slušali u emisiji Koncertna večer srijedom i njegov album iz 1983. - En Concierto. Podsjetimo se da je taj album sniman tijekom njegove tadašnje svjetske turneje, a na dvostrukom su se LP-ju našle izvedbe sa koncerata održanih u Palais de congres u Parizu, londonskom Royal Albert Hallu, Opera Hall u Melbourneu i u kazalištu Japanske nacionalne televizije u Tokiju. Julio je na ovom albumu napravio presjek svoje glazbene karijere koja traje već punih 50 godina. 

Rođen je 13. rujna 1943. u Madridu. Osim studija prava 60-tih godina prošloga stoljeća zabilježeno je u njegovoj biografiji da je bio i vratar B momčadi Real Madrida. Nogometna mu je karijera prekinuta prometnom nesrećom. Tijekom oporavka, kako bi unaprijedio motoriku ruku započeo je svirati gitaru. Prije točno 50 godina prijavio se na natjecanje tekstopisaca i pobijedio s pjesmom La vida sigue igual – Život ide dalje. Ova je pjesma upotrebljena u filmu koji se temeljio na događajima iz njegovog života. Nakon pobjede na tom natjecanju potpisaoje ugovor s španjolskom podružnicom Columbia Records, a slijedeće je godine objavio prvi album Yo canto – Ja pjevam. Predstavljao je domovinu na Pjesmi Eurovizije 1970. zauzevši 4-to mjesto. Prije 40 godina kupio je imanje u Miamiju, na Floridi gdje se doselio godinu dana kasnije nakon razvoda sa prvom suprugom. Za život Julia Iglesiasa vezani su mnogi rekordi. Primjerice, njegov upravo spomenuti posjed na Floridi je prije 10 godina stavljen na prodaju za rekordni iznos od 28 milijuna američkih dolara što je prema časopisu Forbes jedan od 10 najskupljih posjeda u tom dijelu Amerike. Kada je 2003. objavio album Divorsio, prvoga je dana prodaje u Španjolskoj prodano više od 300 tisuća primjeraka. Ulaznice za njegove koncertne nastupe na svjetskim se turnejama rasprodaju u nekoliko sati. U Kini je i službeno proglašen kao najpopularniji i najznačajniji strani glazbenik svih vremena, u Brazilu najprodavaniji je stranac s više od 12 milijuna prodanih ploča itd. Do danas je objavio 60 studijskih albuma prodavši ih u nakladi većoj od 100 milijuna primjeraka dobivši za njih ukupno više od 2600 zlatnih i platinastih priznanja za prodaju ploča. Svoje albume objavljuje, osim na materinjem, španjolskom jeziku i na portugalskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, engleskom jeziku. Otac je također vrlo uspješnog i popularnog Enriquea Iglesiasa.

 

"Koncertna večer srijedom" u programu Radio Splita nakon vijesti u 20 sati.

 

O emisiji Koncerti srijedom

U redovitoj emisiji Radio Splita srijedom, nakon vijesti u 20 sati slušamo snimke ili izravne prijenose koncerata narodne, zabavne, ozbiljne glazbe. Ove srijede, 12. prosinca 2018. nakon vijesti u 20 sati - Beth Hart & Joe Bonamassa - Live In Amsterdam

Pročitaj više

Komentari

Koncerti srijedom
Koncerti srijedom

HRT – Radio Split — Glazba

U redovitoj emisiji Radio Splita srijedom, nakon vijesti u 20 sati slušamo snimke ili izravne prijenose koncerata narodne, zabavne, ozbiljne glazbe. Ove srijede, 12. prosinca 2018. nakon vijesti u 20 sati - Beth Hart & Joe Bonamassa - Live In Amsterdam

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 19.12.2018. 20:05 - 22:00

Srijeda, 26.12.2018. 20:05 - 22:00

Srijeda, 02.01.2019. 20:05 - 22:00