Emisija 30.11.2019.

Emisija 30.11.2019.

Edo Jakaša

Novu Klasiku posvećujemo "posljednjem, najboljem bendu 80-ih", neprežaljenim američkim Replacementsima, Rhinovu friško objavljenom četverodijelnom box-setu "Dead Man's Pop", iz čijega bi sadržaja izdvojili, najprije remiksano i rekonstruirano izdanje albuma "Don't Tell a Soul", uvelike podcijenjenog, produkcijski reduciranog i odveć "popeglanog" pretposljednjeg albuma Replacementsa, izdanje u miksu izvornog producenta Matta Wallacea, odnosno "Don't Tell a Soul" onakav kakav se trebao pojaviti -"in the first place"- 1989., također i nekoliko rariteta, a potom i podulji set odabranih snimaka s nastupa "Matsa" na sveučilištu Wisconsin, u Milwaukeeju, 2.lipnja '89.

Svima zainteresiranima, zapravo, ukazujemo na ponovna izdanja (reizdanja) nekih znamenitih i značajnih rock–albuma i kompilacija iz dalje ili pak bliže prošlosti, kao i na friška (recentna) diskografska rock–izdanja koja se pojave na tržištu, a zavrijeđuju punu pozornost naših slušatelja. Od ove, 24.sezone emitiranja, izdanja apostrofiramo s nekoliko prigodnih uvodnih rečenica (umjesto uobičajenih, slušateljima danas nevažnih i zamornih kritičarskih osvrta) i, naravno, odabirom najdojmljivijih songova. I nadalje, obilježavali bismo obljetnice nekih važnijih rock-izdanja i događaja, a popratili bi i neka od zakazanih gostovanja nama zanimljivijih izvođača na ovdašnjim (festivalskim) pozornicama. U Klasici se nastavljamo referirati i na izdanja uglednih svjetskih glazbenih časopisa Mojo-a i Uncut-a, na prigodne kompilacije objavljene uz spomenute mjesečnike. 

Rock Klasika je u dosadašnjih 1030-ak izdanja predstavila oko 1500 najznačajnijih i najzanimljivijih izdanja u povijesti rocka. Po tomu se svrstala među najtemeljitije i najdugovječnije radijske emisije posvećene rock glazbi. Sada, s 23 godine emitiranja, Klasika je i formalno najdugovječnija emisija posvećena rocku na HR-u i uopće.
 
Emitirano je (dosad) i 13 izdanja cjelonoćnog mjesečnog specijala KLASIKE EXTRA, u kojima smo, u emisijama DVANAESTICA, METALOFONIJA, IZ REGIONALNE ROCK-KRIPTE i PLANET ROCK, vrtjeli izdanja koja iz niza razloga (uopće, ili većim dijelom) nisam mogao uvrstiti u ROCK KLASIKU…

Emisija je na programu svake subote od 20 do 22 sata.

 

 

O emisiji Rock Klasika

ROCK KLASIKA je emisija koja se - na programu HR Radio Splita - već 25 godina sustavno bavi antologijskim i, općenito, ponajboljim i važnijim diskografskim izdanjima rock glazbe, iz svih razdoblja njezine bolje prošlosti, ali i više no zanimljive sadašnjosti.

Pročitaj više

Komentari

Rock Klasika
Rock Klasika

HRT – Radio Split — Glazba, kultura

ROCK KLASIKA je emisija koja se - na programu HR Radio Splita - već 25 godina sustavno bavi antologijskim i, općenito, ponajboljim i važnijim diskografskim izdanjima rock glazbe, iz svih razdoblja njezine bolje prošlosti, ali i više no zanimljive sadašnjosti.

Najave
Rock Klasika

Rock Klasika

Subota, 31.07.2021. 20:05 - 22:00

Ljetnu programsku shemu nastavljamo još jednim novim izdanjem Rock Klasike, emisijom posvećenom friško objavljenom tributeu kultnom američkome psych-rockeru Rokyju Ericksonu, albumu "May The Circle Remain Unbroken", koji je potpisala respektabilna ...

Sve najave
Poslušajte

Emisija 24.07.2021.
Subota, 24.07.2021 20:00

Emisija 03.07.2021.
Subota, 03.07.2021 20:00