Emisija 15.02.2020.

Emisija 15.02.2020.

Edo Jakaša

Novo izdanje Klasike posvećujemo Pink Floydima post-Waters ere, tzv. highlightima nedavno objavljenog masivnog kolekcionarskog boxa "The Later Years (1987-2019)", kompilaciji istaknutijih snimaka iz toga boxa, nastalih tijekom završnog poglavlja karijere benda, kojega je nakon odlaska Rogera Watersa predvodio David Gilmour. Radi se o vrlo zahvalnom složencu probranih koncertnih snimaka (klasičnih songova), friških remiksa i ranije neobjavljenih verzija poznih uspješnica legendarnih britanskih progresivaca.

Svima zainteresiranima, zapravo, ukazujemo na ponovna izdanja (reizdanja) nekih znamenitih i značajnih rock–albuma i kompilacija iz dalje ili pak bliže prošlosti, kao i na friška (recentna) diskografska rock–izdanja koja se pojave na tržištu, a zavrijeđuju punu pozornost naših slušatelja. Od ove, 24. sezone emitiranja, izdanja apostrofiramo s nekoliko prigodnih uvodnih rečenica (umjesto uobičajenih, slušateljima danas nevažnih i zamornih kritičarskih osvrta) i, naravno, odabirom najdojmljivijih songova. I nadalje, obilježavali bismo obljetnice nekih važnijih rock-izdanja i događaja, a popratili bi i neka od zakazanih gostovanja nama zanimljivijih izvođača na ovdašnjim (festivalskim) pozornicama. U Klasici se nastavljamo referirati i na izdanja uglednih svjetskih glazbenih časopisa Mojo-a i Uncut-a, na prigodne kompilacije objavljene uz spomenute mjesečnike. 

Rock Klasika je u dosadašnjih 1030-ak izdanja predstavila oko 1500 najznačajnijih i najzanimljivijih izdanja u povijesti rocka. Po tomu se svrstala među najtemeljitije i najdugovječnije radijske emisije posvećene rock glazbi. Sada, s 23 godine emitiranja, Klasika je i formalno najdugovječnija emisija posvećena rocku na HR-u i uopće.
 
Emitirano je (dosad) i 13 izdanja cjelonoćnog mjesečnog specijala KLASIKE EXTRA, u kojima smo, u emisijama DVANAESTICA, METALOFONIJA, IZ REGIONALNE ROCK-KRIPTE i PLANET ROCK, vrtjeli izdanja koja iz niza razloga (uopće, ili većim dijelom) nisam mogao uvrstiti u ROCK KLASIKU…

Emisija je na programu svake subote od 20 do 22 sata.

 

 

O emisiji Rock Klasika

ROCK KLASIKA je emisija koja se - na programu HR Radio Splita - već 24 godine sustavno bavi antologijskim i, općenito, ponajboljim i važnijim diskografskim izdanjima rock glazbe, iz svih razdoblja njezine bolje prošlosti, ali i više no zanimljive sadašnjosti.

Pročitaj više

Komentari

Rock Klasika
Rock Klasika

HRT – Radio Split — Glazba, kultura

ROCK KLASIKA je emisija koja se - na programu HR Radio Splita - već 24 godine sustavno bavi antologijskim i, općenito, ponajboljim i važnijim diskografskim izdanjima rock glazbe, iz svih razdoblja njezine bolje prošlosti, ali i više no zanimljive sadašnjosti.

Najave
Rock Klasika

Rock Klasika

Subota, 15.08.2020. 20:05 - 22:00

Zakratko ćemo "provaliti" u ljetnu repriznu shemu i narednu Klasiku posvetiti jednom od najosebujnijih svjetskih blues-rock gitarista, nedavno preminulom Peteru Greenu. Slušat ćemo, dakako, odabrane snimke, ponajprije raritetne, s albuma ...

Sve najave
Poslušajte

Emisija 08.08.2020.
Subota, 08.08.2020 20:00

Emisija 01.08.2020.
Subota, 01.08.2020 20:00

Emisija 18.07.2020.
Subota, 18.07.2020 20:00