Hrvatski radio

Radio Split

Albina-nova pjesma "Noću"

17.03.2022.

10:45

Autor: Denis Šabić

Albina

Albina

Foto: privatna zbirka / Privatna zbirka

Albina iznenadila premijernom izvedbom singla "Noću“, kao posebna gošća ovogodišnje Dore otkrila je svoju novu autorsku pjesmu!

Albina

Albina

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Kao posebna gošća ovogodišnje Dore, Albina je pojavivši se na pozornici plijenila pažnju impresivnom nastupom i glamuroznom odjevnom kombinacijom, no kao najveće iznenađenje uslijedila je premijerna izvedba najnovijeg singla "Noću“!

"Pjesma je atmosferična i ritmična. Kad ju pjevam osjećam se kao da sam potpuno u svom filmu – kao da sam u klubu u kojemu su sva svijetla na meni i plešem sama sa sobom u tom svom nekom svijetu“, s osmjehom opisuje Albina osjećaje koje veže uz svoj najnoviji, osobno joj jako drag singl te otkriva kako su je slični dojmovi ispunili i na ovogodišnjoj Dori kada ju je po prvi puta izvodila.

Najnoviju pjesmu, još jednu s autorskim potpisom, Albina je premijerno uživo predstavila 19. veljače u opatijskoj dvorani Marino Cvetković tijekom zabavnog dijela showa izravnog prijenosa Izbora za hrvatsku pjesmu Eurovizije u sklopu kojeg je izvela i prošlogodišnju pobjedničku pjesmu "Tick-Tock“ te, u duetu s kolegicom Frankom, i glazbeni sažetak nekoliko najuspješnijih pjesama iz povijesti Dore.

Tekst za najnoviji singl i ovoga puta potpisuje Albina, koja je s Branimirom Mihaljevićem, autorom glazbe, sudjelovala i u procesu traženja idealnih idejnih rješenja, a s nekoliko ideja za melodijska rješenja ovom prilikom im se pridružila i Albinina prijateljica i glazbena kolegica Ananda Đuranović.

Intervju s Albinom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.