Hrvatski radio

Radio Split

Davor Borno 30 godina glazbene karijere obilježio pjesmom "Kad zagrmi dalmatinska"

26.01.2022.

09:02

Autor: Denis Šabić

Davor Borno

Davor Borno

Foto: Screenshot / Youtube / Youtube

Davor Borno hrvatski je kantautor koji je započeo pjevačku karijeru 1990. na posljednjem albumu hrvatske pop-rock grupe ITD Band, te postaje poznat na prostorima bivše države, kao perspektivan glazbenik. Prije toga bio je i vokalist u grupi 'Noćna straža', Borisa Novkovića (1988.).

Novim singlom i videospotom “Kad zagrmi dalmatinska”, Davor Borno pokazao je znakovit nastup na ovogodišnjem CMC festivalu. Pjesma je ujedno i naslovna skladba najnovijeg Bornovog devetog po redu albuma u izdanju Croatia Records.

- Razigrani videospot za izuzetno veselu skladbu koja doslovno slavi ljepotu Dalmacije i Dalmatinki uz neizostavne elemente tradicije i tipičnih obilježja života temperamentnog juga Hrvatske, snimljen je na atraktivnim lokacijama na našoj obali. Autori pjesme su Ljubo Šeperić – Luppo, Hrvoje Buva i Mario Mikšić, a Bornova interpretacija dala je energiju pjesmi koja će ovog ljeta sigurno mnoge podići na noge.

Davor Borno

Pogledajmo novu verziju Davorove pjesme Vjeruj da ljubav ne umire:


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.