Hrvatski radio

Radio Split

Branko Medak majstor za duete i odlične fešte pobijedio u Šibeniku!

01.10.2022.

08:47

Autor: Denis Šabić

Branko Medak

Branko Medak

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Poznati kantatutor Branko Medak, metkovski tenor imao je zapaženo radno i plodonosno ljeto. Nastupao je diljem Dalmacije kao i kontinentalne Hrvatske sa svojim specifičnim nastupima koji glazbeno svira i podupire nekoliko instrumenata, odlično glumi, imitira i sjajno zabavlja ljude. Podsjetimo kako je nastupio na 25. jubilarnoj Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku. Za skladbu "Pismo moja" koju je izveo u duetu s Dujom Stanišićem pokupio je simpatije okupljene publike koja ga je nagradila gromoglasnim pljeskom i samim tim ga prepoznala s vrijednim i kvalitetnim vokalom te ga u duetu s Dujom nagradila uz struku glavnom pobjedničkom nagradom . Svi su se složili da je Branko s Dujom šarmirao  struku i gledatelje te da je pred njim odlična glazbena budućnost.

Branko Medak

Branko Medak

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Branko Medak

Branko Medak

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

- Bila mi je neopisiva čast i zadovoljstvo nastupiti na jubilarnom 25. izdanju šibenske šansone! U duetu sa zadarskim slavujem i prijateljem Dujom Stanišićem osvojio sam šibensku publiku. Hvala svim dragim ljudima koji su na bilo koji način bili dio nas i naše pisme. Hvala gospodinu Aliloviću na tekstu i gospodinu D. Rapotecu Uti na glazbi i aranžmanu - istaknuo je Branko Medak.

Branko Medak hrvatski je glazbenik i umjetnik koji je široj javnosti poznat po svom prekrasnom glasu kojim opjevava ljepote Dalmacije.

Otkrio nam je kako je i prepoznatljiv s nekoliko duetskih pjesma uz Davora Radolfija, Tedija Spalata i dugih, a uskoro na radost svih izlazi i duet s prijateljem i dobrim „čovikom” Draženom Zečićem.

Do kraja godine Branko odrađuje dogovorene koncertne manifestacije i svadbene svečanosti posebno zahvaljujući pjesmi koju potražuju mladenci - ”Dokle dišem bit ću tvoj”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.