Hrvatski radio

Radio Split

Bruns Lay hrvatski DJ, producent i event organizator ovoga petka s svojim mixom u emisiji Jezgra Radio Splita

16.03.2022.

10:20

Autor: Klubska Scena

Dj Bruns Lay

Dj Bruns Lay

Foto: Alan Mornar / Klubska Scena

Mix se sastoji od autorskih pjesama i pjesama sa samplovima poznatih osoba i umjetnika iz regije među kojima su Josipa Lisac, Dino Dvornik, Bolesna Braća, TBF i Duffskey. Žanrovski pripada house/tech glazbi, a specifičan je po tome što su sve pjesme na hrvatskom jeziku što je naišlo na pozitivne kritike kod publike i struke.

Bruns Lay je hrvatski DJ, producent i event organizator iz Rijeke. Njegova najpoznatija autorska djela su “One Night” u suradnji sa Zembom Latifom i Fullfery-em, te album “House VIbra”.

Isto tako u suradnji sa Recep-om, Bruns vodi riječku event organziaciju “Press Play”, koja se može pohvaliti sa mnogobronjim uspješnim open air eventima.

Njegovo putovanje započelo je u Velikoj Britaniji gdje je završio svoj studij Glazbene Tehnologije te se i tako specijalizirao za glazbenog inženjera.

Nakon studija u Engleskoj, ostvario je suradnju s brojnim izdavačkim kućama (Talk of the town, Baikonur Recordings, Ovrdose, Aquarius) te plasirao svoj prvi remiks “Jesen” Sare Renar. Nakon što se povezao s Full Ferry-em i napravili uspješni remiks za Ninu Badrić, došli su na ideju o stvaranju zajedničkog albuma “House Vibra”.

Album se sastoji od autorskih pjesama i pjesama sa samplovima poznatih osoba i umjetnika iz regije među kojima su Josipa Lisac, Dino Dvornik, Bolesna Braća, TBF i Duffskey. Žanrovski pripada house/tech glazbi, a specifičan je po tome što su sve pjesme na hrvatskom jeziku što je naišlo na pozitivne kritike kod publike i struke.

Njihovo posljednje izdanje “One Night”, u suradnji sa Zembom Latifom oduševilo je brojne fanove te se i tako popelo na top listu hrvatskih glazbenih ljestvica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici