Hrvatski radio

Radio Split

Darko Capo uz Kalembera osvježio bezvremenski hit „Ana”

19.04.2022.

14:44

Autor: Denis Šabić

Darko Capo

Darko Capo

Foto: Privatna zbirka / privatna zbirka

Darko Capo je prije mjesec dana osvojio je i  Večernjakovu domovnicu u kategoriji najpopularnijeg izvođača hrvatske dijaspore po glasanju čitatelja Večernjeg lista, koja se dodjeljuje od 2006. najpopularnijim i najuspješnijim Hrvatima koji žive izvan granica svoje domovine. 

Darko Capo

Darko Capo

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Bezvremenski hitovi koji i skoro pola desetljeća nakon izdavanja zabavljaju brojne generacije, sve češće dobivaju svoje obrade. Moderne note u kombinaciji s dobro poznatim tekstovima donose novo ruho u pjesme koje su već dugi niz godina pronašle svoje mjesto u srcima obožavatelja. Ovoga puta riječ je o jednom od najvećih hitova bivše Jugoslavije, 'O Ana', kojeg je davne 1979. godine otpjevao Vlado Kalember s pop-rock sastavom Srebrna krila. Švicarski pjevač hrvatskog podrijetla iz Brodskog Stupnika pored Slavonskog Broda, Darko Capo, obradio je pjesmu te snimio sjajan duet s frontmenom grupe, Vladom Kalemberom. Ova lijepa suradnja između Darka i Vlade zaživjela je još 2019. godine, ali je zbog pandemije morala pričekati neko vrijeme kako bi ugledala svijetlo dana. U video spotu im se pridružila i violončelista Ana Rucner, koja je svojim glazbenim umijećem unijela poseban ugođaj. 

-Suradnja i duet s Vladom Kalemberom na pjesmi 'O Ana' posebno mi je draga jer je ova pjesma bezvremenski hit i uživao sam svakog trena radeći na njoj. Zanimljivo se uklopilo i violončelo koje je pjesmi dalo posebnu toplinu i notu, budući da je to instrument koji miluje svojim zvukom - rekao je Darko.


Darko Capo

Darko Capo

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Osim svoje autorske glazbe koja će tek doprijeti među publikom, Capo godinama nastupa diljem Europe zabavljajući publiku sjajnim izvedbama i popularnim obradama. Također, omiljeni je izvođač brojnih domaćih klubova u Švicarskoj,  Njemačkoj, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini u kojima zabavlja publiku do ranih jutarnjih sati. Do sada je izdao jedan album, a uskoro će izbaciti čak dva nova. Jedan će se sastojati od autorskih pjesama, dok će se na drugom na kojemu radi sa Zoranom Škugorom i Vladom Kalemberom, pronaći obrade velikih hitova. Glazbenik je čekao da se stabilizira situacija s pandemijom kako bi mogao nastaviti s izdavanjem novih pjesama i koncertnim aktivnostima. U svojoj glazbenoj karijeri nastupio je na brojnim festivalima, od kojih posebno izdvaja Ohridski festivalu na kojemu je dobio nagradu za najboljeg debitanta. Također, sudjelovao je i na Festivalu tamburaške i zabavne glazbe Brod 2013., 18. i 19. Etnofest Neum i Ohrid Fest 2021., na kojemu je osvojio prvu nagradu za najboljeg debitanta internacionalne večer s pjesmom 'U svojim suzama te nisam utopio'. Želja mu je, a ne sumnja da će je i ostvariti, nastupiti na Splitskom festivalu jer mu je Dlmacija posebno u srcu.

Svoju umjetničku ljubav prenio je i svojim 'Capo Sisters' kćerkama Vanessi i Lari na koje je posebno ponosan i za koje će se tek čuti jer uz obrazovanje i posebnu ljepotu imaju i veliki talent za glazbu.


Dodajmo kako je Darko Capo snimio i obradu poznate pjesme „Daj mi vina da se napijem“.

Darko Capo je podrijetlom je Slavonac, ali je rođen u Švicarskoj i živi u St. Gallenu. Glazbom se bavi od svoje devete godine, a profesionalno od 2012.godine.

Uspoređuju ga s Vucom i Željkom Bebekom te ga nazivaju njihovim nasljednikom. – Uz poštovanje prema mojim glazbenim prijateljima, ne osjećam se kao njihov nasljednik. Ipak su Vuco i Bebek svoji, a ja svoj. Mnogi me uspoređuju s njima zbog sličnih boja glasa i hrapavih vokala – kaže Capo, te najavljuje koncertne nastupe i po Dalmaciji.

Na kraju ove priče poslušajte  intervju s Darkom Capom kojeg kojeg mnogi  nazivaju nasljednikom Bebeka zbog slične boje glasa i stila pjevanja ...!

Intervju-Darko Capo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.