Hrvatski radio

Radio Split

Dino Vukovac u emisiji Jezgra Radio Splita

31.03.2023.

10:00

Autor: HRT

Dino Vukovac

Dino Vukovac

Foto: Alan Mornar / HRT

Dino Vukovac je DJ, suvlasnik etikete Dokument Records te podcasta East Side Connection. Svoj glazbeni put započeo je 2018 godine gdje započinje Visions program u Zagrebačkom Depo klubu gdje dovodi strane i domaće dj-e. Kroz godine i glazbu pronalazi sebe i svoj pravi zvuk koji bi najbolje bio opisan kao "čisti" underground, hipnotični ritmovi popraćeni s teškim groovom. Postaje suvlasnik domaćeg techno label-a Dokument Records te podcasta East Side Connection gdje ugošćuje dj-e koji dijele slične glazbene vrijednosti.

Osim što je aktivan uz svoj serijal događaja, Dino Vukovac s Teom Haroudom vodi izdavačku kuću Dokument Records, koja izdaje pravi underground techno. U svega nekoliko godina rada, na etiketi svoje trake su objavili Linear System, Sev Dah, Stephan Krus od več etabliranih imena na regionalnoj i europskoj sceni, ali naravno prilike za mlade nadolazeće producente uvijek ima. Dokument Records osim što izdaje trake digitalno, određena izdanja budu dostupna i na gramofonskim pločama na što su momci iz etikete jako ponosni. 

Dijelio je dj put na najjačim imenima s ovih prostora kao što su Insolate, Sev Dah, Filip Xavi te svjetskim silama kao što su Shdw & Obscure Shape, Tensal te drugi.

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dP--mCLYzIY

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici