Hrvatski radio

Radio Split

Dj Mladen Tomić ovoga petka u emisiji Jezgra Radio Splita

07.07.2022.

17:30

Autor: Klubska Scena

Dj Mladen Tomić

Dj Mladen Tomić

Foto: Alan Mornar / HRT

Njegov autorski rad, koji broji preko 230 izdanih pjesama, prepoznat i podržan od strane uglednih artista i vlasnika poznatih izdavačkih etiketa diljem svijeta

Hipnotički spoj techna i tech house-a, dodatno pojačan snažnim groove-om i bass linijama odlikuju setove Mladena Tomića, bosanskohercegovačkog DJ-a i producenta, koji je osvojio srca partijanera širom planete. Prepoznat ćete ga po beskompromisnom zvuku, snažnoj energiji od koje je satkan svaki njegov set, pažljivo odabranim kompozicijama i unikatnoj produkciji. Tu je i snažan osobni pečat, bilo da se radi o miksanju, produciranju ili remiksovanju.

O tome govore nastupi širom Evrope, Amerike, Kanade, Kolumbije, Meksika, Kostarike, Guatemale i Indije.

Lista festivala na čijem se popisu našlo i Mladenovo ime je još impozantnija - Miami WMC 2013. i 2014. (SAD), Soul Tech i Selenic Beach (Meksiko), Kazantip Festival (Ukrajina), Stereo Sunday (Nizozemska), Amsterdam Dance Event (Nizozemska), EXIT – Dance Arena 2014 i 2019 (Srbija), Sea Dance (Crna Gora) i mnogi drugi.

Uz visoko hvaljen niz originalnih pjesama, produkcija je i danas središte Mladenovog zanimanja sa redovnim izdanjima na poznatim etiketama poput Sci+Tec, Tronic, Terminal M, Suara, Octopus, 100% Pure, Deeperfect, Stereo Productions, Definitive Recordings.

Njegov autorski rad, koji broji preko 230 izdanih pjesama, prepoznat i podržan od strane uglednih artista i vlasnika poznatih izdavačkih etiketa kao sto su Dubfire, Richie Hawtin, John Acquaviva, Monika Kruse, Umek, Popof, Adam Beyer, Stefano Noferini i drugi, vinuo ga je među najbolje i otvorio mu vrata najprestižnijih klubova i festivala na svijetu.

U ožujku 2012. godine Mladenov i Sianov zajednički singl “Front Pocket“, remixovan od strane Nicole Moudaber je dostigao broj 1 na Beatport Techno chartu, a original mix broj 3. U siječnju 2013. izdanje Techno Tools Vol.1 na poznatom labelu Suara je postiglo veliki uspjeh - čak četiri kompozicije su bile u Techno Top 20, a dvije u Top 10, i to „Physical Level“ koja je bila na četvrtom i „Tune In“ na osmom mjestu techno top liste.

Čuvena kompozicija 'Before Sunset' iz 2009 godine je također postigla ogroman svjetski uspjeh, a na Beatportu je bila na 12 mjestu tech house liste. „Solar Wind“, koja je izašla na Sci+Tec, bila je jedna od najviše puštanih traka u Dubfire-ovim setovima 2014te i bila je na 12 poziciji na techno listi. “730 Drink” na Night Light Records našla se na devetom Essential mixu Richija Howtina, a „West Beach“ i „Inside The Bootle“, koje su također izašle na Night Light Records, su se našle u skoro svakom Richijevom setu na Ibizi tokom 2014 i 2015. Veliki uspjeh su postigle i “Dance of Shadows”, “Global Mind”, “True Story”, “Under The Fool Moon”, “Tangas“, “Lady In The House”, “Green Cubes” i td.

Važno je spomenuti i uspješne remikse koje je Mladen napravio za poznate umjetnike, među kojima su Mauro Picotto, Sebastian Leger, Cristian Varela, Stefano Noferini, Chus & Ceballos, ANNA, Manuel De La Mare, Marko Nastic, Paolo Mojo, Boris, Matt Sassari.

Mladenova karijera počela je 1999. godine, kada se udružio sa Sinišom Tamamovićem te su ubrzo osnovali i vlastiti label Night Light Records, koji je danas sinonim za kvalitet, inovativnost i izdanja koja su uvijek korak ispred. Također, Mladen vodi sedmični radio show “Get Connected with Mladen Tomić” koji se emitira širom svijeta i u kojem prikazuje kako svoje tako i mikseve gostujućih artista. Rezident je i program menadžer Main stage-a na Fresh Wave Festivalu, najvećem festivalu elektroničke glazbe u BiH, kao i na OK Festu, a 2020. godine je pokrenuo i školu glazbene produkcije i DJ-inga “ATOMIC”. U 2019. godine inicirao je i organizirao prvu konferenciju elektroničke glazbe u Banjaluci “Banjaluka Electronic Music Conference – BLEMC”.

Mladenova misija je obići cijeli svijet i ljudima otvorenog uma i srca prenijeti svoju viziju glazbe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici