Hrvatski radio

Radio Split

Dj Radios ovoga petka u emisiji Jezgra Radio Splita

11.10.2022.

11:39

Autor: Klubska Scena

Dj Radios v.1

Dj Radios v.1

Foto: Alan Mornar / HRT

Radios je rođen u Osijeku, a trenutno živi i radi u Zagrebu. Počeo je slušati elektronsku glazbu sa 15. godina i od tada mu je elektronska glazba postala strast. S vremenom počinje sam producirati i svoju glazbu. Nakon nekoliko godina učenja, eksperimentiranja s produkcijom i otkrivanjem novih zvukova odlučio je svoj prvi kratki EP objaviti na Fraze Records, etiketi Dubrovčanina Igora Miltona. Poslije se nižu izdanja na DeBuger recordsu, Cherry moon recordsu, NOT recordsu.

Prvi puta se pojavljuje na Beatportovim ljestvicama u svibnju 2021. godine sa svojom trakom Endlless path koja je bila objavljena na Fraze recordsu. Ovim postignućem njegova ljubav i motivacija prema elektroničkoj glazbi još više raste te se okušava u DJ-ingu. Puštao je u nekoliko klubova u Zagrebu i okolice te na svom putu upoznaju novu mladu organizaciju sa sjedištem u Zagrebu Underground d.o.o. koju vodi već svima dobro poznata Natali Volarević a.k.a Pusmus, te postaje i rezident istoimene organizacije. Uz njihovu pomoć počinje usavršavati svoj stil mixanja, te otkriva nove podvrste techna koje počinju utjecati na njegovu produkciju koja postaje sve mračnija i agresivnija što možete i čuti u njegovom novom EP-u koji je završio na 14. mjestu Beatportove Top 100 ljestvice Hard techno izdanja. EP je izdan na belgijskom labelu Nachtkabarett Recordings. Ovim EP-em smatra kako je u potpunosti formirao svoj stil koji sadrži elemente acid, industrial i hard techna. Sigurno je da ćemo čuti još neke zanimljive uratke u budućnosti od ovog mladog talentiranog umjetnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici