Hrvatski radio

Radio Split

Dj Wekingz predstavlja svoj mix za emisiju Jezgra sniman nedavno u Las Vegasu

25.11.2022.

10:00

Autor: HRT

Wekingz

Wekingz

Foto: Alan Mornar / HRT

WeKingz je hrvatski DJ i producent rodom iz Sinja a dj-ingom se aktivno bavi od 2010. Kroz svoju DJ karijeru nastupao je u mnogim klubovima i diljem Hrvatske i izvan nje.

Nerijetko je dijelio mix pult s velikanima elektroničke glazbe kao što su: Roger Sanchez, Claptone, Paul van Dyk, Mahmut Orhan, Jax Jones, Freemasons, Nicola Fasano, Victoria Metzker, Norman Doray, Joe Stone, Julian Jordan i mnogim drugima.

Svoje prve producentske korake WeKingz ostvaruje 2019. godine kad izlazi njegov prvi službeni singl Khief, a usljedili su Keep It Comin', Like I Used To Be, We Know The Night te do sad najuspješniji Keep On koji je izdan na renomiranoj house etiketi Glasgow Underground i visoko plasiran po izboru Traxsourcea. Osim Glasgowa, neke od etiketa s kojima izdaje glazbu su i Mood Funk Records, Stereophonic, Space Disco te Forward Thinking. Kroz produkciju surađivao je s imenima 5prite, Deftone, Makito, Glen Horsborough, SJ Johnson i drugi, a zvuk koji ga karakterizira je groovy, inspiriran discom, što ne čudi kad se uzme u obzir činjenica da je WeKingz veliki obožavatelj Gliterbox i Defected izdanja dugi niz godina.

Kao DJ je energičan, svoj fokus usmjerava na plesni podij i trudi se opravdati status iskusnog poznavatelja house glazbe čiji setovi redovno rasplešu publiku i ostaju u sjećanju. Trenutačno je rezident dj kluba Revelina u Dubrovniku, nedavno proglašenim 22. najboljim klubom u svijetu. Upravo se vratio s gostovanja u Las Vegasu gdje je nastupao kao jedan od petnaest eminentnih DJ-eva iz Hrvatske u organizaciji hrvatskog festivala elektroničke glazbe LMF. Upravo taj njegov mix iz Las Vegasa ćemo poslušati u emisiji Jezgra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici