Hrvatski radio

Radio Split

Fabian Jakopetz u emisiji Jezgra

09.12.2022.

10:00

Autor: Klubska Scena

Fabian Jakopetz

Fabian Jakopetz

Foto: Alan Mornar / HRT

DJ, producent, promotor i event manager iz Zagreba sa gotovo 20 godina profesionalnog iskustva

Fabian Jakopetz je DJ, producent, promotor i event manager iz Zagreba sa gotovo 20 godina profesionalnog iskustva. Kao dijete je svirao gitaru u raznim bendovima, ali na njega je utjecao njegov stariji brat koji je od samog početka slušao elektroničku glazbu. Kao maloljetnik započeo je svoju glazbenu karijeru pod imenom DJ Dechko i praktički preko noći postiže uspjeh na domaćoj elektroničkoj glazbenoj sceni. U tom razdoblju nastupao je na svim većim projektima i programima u Hrvatskoj kao što su: Future Sound of Zagreb, F-Scope, Astralis, Direct Drive, te klubovi kao što su The Best, Boogaloo Club, Sokol Club, Aquarius, Aurora, Fort Bourguignon, Oxygene, Fun Academy - La Noche i mnogi drugi. Zadnji nastup bilježi na netom održanom LMF festivalu u Las Vegasu gdje je nastupao s probranim imenima hrvatske dj scene.

Službeni je remixer imena kao što su: Tiesto, Eddie Amador, Spartaque, Oliver Moldan, Jerry Ropero, AnGy KoRe, Balthazar & JackRock, Ali Wilson, Airwave, Arkatec aka Thomas Penton, Darmec itd. Njegovu produkciju sviraju u cijelom svijetu, pa uživa podršku u DJ setovima od imena kao sto su: Dr. Motte, John Askew, The YellowHeads, Eddie Halliwell, David Vendetta, Bryan Kearney, Eddie Amador, Lemon8, Graham Gold, Tarkan, Jean-Marie Kone, Mario De Bellis te mnogim drugi...

https://www.facebook.com/fjakopetz

https://soundcloud.com/fabian-jakopetzPrograme Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici