Hrvatski radio

Radio Split

12:45 / 16.03.2022.

Autor: Denis Šabić

Glorija Rocchi, odvjetnica i sjajna glazbenica ...!

Gloria Rocchi

Gloria Rocchi

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Moje glazbeno putovanje započinje još u osnovnoj školi i to kroz OŠ glazbenu školu "Josip Hatze", a onda nakon iste kroz period gimnazije otkrivam čitav svijet novih glazbenih stilova kroz bendove različitih žanrova (blues, rock, metal, pop) u kojima sam bila glavni vokal. Tijekom srednje škole započinjem s pisanjem svojim prvih kantautorskih pjesama, a pok. Bogašin Mirilović - Šoić zvani Bogo iz Daleke obale, slučajno prvi otkiva moj kantautorski talent te bez mog znanja radi aranžman za moju pjesmu koja se zvala "Istina" i baca me s istom u emisiju Radio Dalmacije "Signali u noći". Nakon prve pjesme potiče me da ustrajem u pisanju i da snimam još svojih pjesama, međutim iz straha da su iste "nezrele" - ne usuđujem ih se javno izvoditi pa ih spremam po ladicama i cijelu tu priču stavljam sa strane na nekoliko godina, tako je krenula priča s našom glazbenom gošćom, a ostatak možete poslušati u tonskom prilogu...

Gloria Anzulović

Gloria Anzulović

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

- U trenutku kada je došla korona i lockdown (travanj 2020. godine), s obzirom da sam imala više vremena nego inače, izvukla sam svoju bilježnicu i zaključila da je šteta da nikad ne napravim ništa sa svojim autorskim stvarima te sam ih odlučila snimiti u studiju, onako za sebe. Veliku psihičku barijeru mi je stvarala činjenica da sam se već ostvarila u jednom ozbiljnom zanimanju kao što je odvjetništvo i kako će na moje glazbene ambicije gledati moja uža obitelj, kojoj je glazba predstavljala samo jednu od životnih faza. Međutim, uz iznimnu podršku svog partnera (i to u svakom smislu te riječi), ipak sam se odvažila na prvi korak.

- Uz naglasak iVox produkcije i producenta Borisa Stanića, sve se samo od sebe zakotrljalo i posložilo, a on me kroz neko vrijeme uspio uvjeriti da pjesma treba biti vani i da bi bilo tužno da ostane snimljena samo za privatne svrhe. Pjesmi je kroz Borisov aranžman satkano novo ruho i sve ostalo je povijest, a mi imamo pjesmu koju Vi danas slušate :)

- Pjesma "Sve što ostaje" je priča o dvoje ljudi koji se vole, ali shvaćaju da nisu jedno za drugo i da moraju krenuti dalje, svatko svojim putem. Nažalost, vrijeme je to koje čini svoje pa lagano briše sve što je bilo i u konačnici sve je samo daleka uspomena, a dvoje nekad zaljubljenih sada su stranci.

- Nakon ove pjesme, u pripremi je još pjesama i nadamo se da ćete ih ubrzo imati priliku čut, kazala nam je naša sugovornica.

Gloria i Boris Stanić

Gloria i Boris Stanić

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

pjevačica Gloria Anzulović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.