Hrvatski radio

Radio Split

Istarski slavuj Valerio s moćnom i emotivnom baladom nastupa na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku

19.08.2022.

10:23

Autor: Denis Šabić

Valerio

Valerio

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Kombinacija tuge, sjete i ljubavi kroz samu emotivnu izvedbu može se osjetiti u svakoj sekundi novog singla... "Piz na škini"

Valerio

Valerio

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka Agency

Istarski pjevač Valerio predstavlja pjesmu "Piz na škini", koju će izvesti na ovogodišnjim jubilarnim 25. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, 20. kolovoza.

Izraz "Piz na škini" predstavlja teret na leđima te ujedno označava ono što nosimo, što nas muči i proganja ili jednostavno nešto od čega ne možemo pobjeći. Valerio svojom sugestivnom izvedbom nove emotivne skladbe progovara upravo o ovoj tematici. Naime, pjesma govori o težini koju sa sobom nosi nesretna i iskrena ljubav prema voljenoj osobi koja potom pobjeđuje taj teret te govori jezikom ljubavi osobe čija je ljubav neuzvraćena, no s druge strane voljenoj osobi želi sreću s nekim drugim jer je neizmjerno voli. Osjećaj je to koji su zasigurno mnogi barem jednom u životu iskusili i s kojim se mogu poistovjetiti.

Valerio

Valerio

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Kombinacija tuge, sjete i ljubavi kroz samu emotivnu izvedbu može se osjetiti u svakoj sekundi novog singla koji nam pruža jednu posebnu dozu strasti i intenzivnosti koju će nesumnjivo mnogi osjetiti kroz njezino slušanje.

Iza moćne balade "Piz na škini" koji je na neki način kruna dosadašnjeg rada Valerija, stoji priznati i provjereni tim autora, autorica glazbe Sara Rapotec, autor teksta Vjeko Alilović, dok iza aranžmana stoji Duško Rapotec Ute. Za video spot zaslužna je Medvid Produkcija.

"Pjesma 'Piz na škini' odmah mi je postala jedna od najdražih koje sam ikada otpjevao. Puna je slika koje govore za sebe i vjerujem da će se brojni u njima pronaći, dok je prateći video spot nastavak te emotivne ljubavne priče koju skladba donosi. Kada se okupi tim koji 'jednako diše' rezultat ne može izostati te mogu slobodno i bez lažne skromnosti reći da sam ponosan na skladbu koju predstavljamo javnosti. Vjerujem da je iz mene ona izvukla ono najbolje, a na publici je da to procijeni".


Valerio

Valerio

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Ovim riječima iistarski slavuj Valerio opisuje novi singl kojeg će uživo u Šibeniku na Večerima dalmatinske šansone predstaviti u najboljem svjetlu te se nada da će ostaviti trag te dobiti posebno mjesto u srcima slušatelja i publike, ali i svoje mjesto u radijskom i televizijskom eteru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.