Hrvatski radio

Radio Split

Ivan Novosel aka Nox u emisiji Jezgra

07.04.2022.

10:51

Autor: Klubska Scena

Ivan Novosel aka Dj Nox

Ivan Novosel aka Dj Nox

Foto: Alan Mornar / Klubska Scena

Ivan Novosel jednostavnog imena Nox, rođen je u Zagrebu.

Od malih nogu amaterski se počinje baviti dj-ingom i produkcijom elektronske glazbe uz poticaj starije braće. Veliku ulogu u njegovom radu ima računalna tehnologija kao ljubav i zanimanje te crtanje kao hobi. Umjetnički izražaj mu je postao važan i na dance flooru gdje je prateći i učeći puno naučio puno o samoj glazbi ali i klubskoj sceni općenito. U to vrijeme u centru Zagreba bilo je partija i aftera u na svakom koraku, tako bi uži krug ekipe volio često spomenuti kako su to bila zlatna vremena elektro, rave ili techno scene u Hrvatskoj. Eventi poput "Kraljevstvo, Perfection, Astralis, Future Sound of Zagreb, Maximum, Future Shock ili Moondance fest su mu obilježili mladost. U tim vremenima nastaju i njegove prve trake i live produkcije, do setova koji nastavlja uz aftere i live nastupe koje ponosno može reći do danas bilo nekoliko stotina.

Voli koristiti izraz "ne postoji loša glazba, samo loši ukusi".

Na Mixcloudu izabcuje brojne setove te je kroz natjecanje upao u top 100, samo napomenimo ostvarenja za 2021.godinu: 1. mjesto na Tech-house ljestvici, drugo mjesto na Deep house te Techno ljestvici te nakon male pauze opet dolazi u studenome u top 100 Mixcloud-a uz 2.mjesto na Tech house te Techno ljestvici. Želi ostvariti san iz mladosti i izgraditi svoj studio te se još više baviti produkcijom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

21 h

Svi za Mašu!

Maša Bulatović

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici