Hrvatski radio

Radio Split

Klape Stine i Krunik najbolje na omiškom Festivalu

17.07.2022.

03:30

Autor: Radio Split

klapa Stine - Zagreb

klapa Stine - Zagreb

Foto: Edo Gracin / Radio Split

Stine su bile najbolje prema ocjeni stručnog žirija. Drugi su članovi Pinguentuma iz Buzeta, dok je treći Krunik iz Kučina. Oni su ujedno pobjednici prema ocjeni publike. Druga je zagrebačka Sagena prema publici, a treći Dalmari iz Maribora. 

56. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2022. pamtit ćemo po sjajnoj autorskoj večeri posvećenoj maestru Nikoli Bubli koji je napravio temelje suvremenog klapskog pjevanja. S  ovom je večeri započeo završni dio Festivala na kojem smo vidjeli i večer  poezije posvećene Dragi Ivaniševiću čiji su tekstovi u brojnim pjesmama koje klape često rado izvode. Pamtit ćemo 56. Festival i po samo 2 izborne večeri u kojima se u finalne večeri nisu uspjele plasirati 2 ženske i jedna muška klapa. Zašto je to tako, ne znamo. Nadamo se da je to samo privremena situacija, jer u završnim večerima nije bilo na Festivalu mnogih izvrsnih klapa koje su proteklih godina pobjeđivale. Ali, barem što se tiče muškog finala, možemo biti zadovoljni onim što smo vidjeli i čuli u gledalištu ili u izravnom prijenosu u programu Radio Splita odnosno Hrvatske televizije. Nadamo se još boljim izdanjima Festivala idućih godina s mnogim vrsnim novim i starim našim klapama koje će rado zapjevati nakon nastupa na Festivalu i ubuduće ispod omiške žižule.

najbolji prema publici i treći prema žiriju - Krunik - Kučine

najbolji prema publici i treći prema žiriju - Krunik - Kučine

Foto: Edo Gracin / Radio Split

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.