Hrvatski radio

Radio Split

Koncert SVETI DUJE MOJ

26.04.2022.

14:05

Autor: ŽNJAN d.o.o.

Sudamja

Sudamja

Foto: HRT / HRT

Nakon dvogodišnje korona pauze ovogodišnji program SUDAMJE će napokon na splitskoj Rivi biti u znaku velike procesije, misnog slavlja na Rivi,velikog sajma, tombule i večernjeg koncerta.

Nakon tradicionalne tombule koja će se održati na Rivi od 17.30 uz nastup mješovite klape Filip Dević na Rivi će nastupiti Mandolinski orkestar Folklornog ansambla „Jedinstvo“ Split uz goste iz grada Varaždina – Varaždinski tamburaški orkestar i Klapu HRM Sveti Juraj.

Sudamja

Sudamja

Foto: split.hr / split.hr

Cjelovečernji koncert pod nazivom „SVETI DUJE MOJ“ će započeti u 21:00 sat nastupom KLAPE CAMBI Kaštel Kambelovac, od 22:00 nastavlja GORAN KARAN i grupa Vagabundo a nakon velikog vatrometa koji će započeti u 23:00 u nastavku večeri nastupiti će TEDI SPALATO uz orkestar Gorana Rukavine iz Ljubljane.

U odabiru glazbenih izvođača vodili smo se njihovim opusom pjesama posvećenih Splitu i Svetome Duji, najljepšim klapskim hitovima i dalmatinskim glazbenim izričajem u pjesmama koje će većina posjetitelja pjevati zajedno s njima.

I za kraj stihovi iz pjesme BILA PISMA iz musicla NAŠA BILA STORIJA Gorana Karana :

Sveti Duje moj

zvone zvona tvoga grada

ka najlipja serenada

o jubavi ta balada

 Sveti Duje moj

zvone zvona o' vinčanja

ka najlipja serenada

bila pisma moga grada

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice