Hrvatski radio

Radio Split

Lea Mijatović predstavlja novi single "Sebi dovoljna"

23.03.2022.

12:49

Autor: Denis Šabić

Lea Mijatović

Lea Mijatović

Foto: Privatna zbirka / Privatna Zbirka

U glazbenim vodama je već 15-tak  godina, a moderna produkcija, groove plesni ritam čine se smjerom kojim je odlučili nastaviti svoj glazbeni put, potvrdivši to i u najnovijoj skladbi "Sebi dovoljna".- Otkako sam odlučila zaviriti iza zavjese rock' n' rolla, dozvoljavam sebi šetanje glazbenim stilovima, kao što naziv mog prvog albuma kaže - "Sva moja lica". Bilo je tu balada, nježnijih pjesama, poput one s kojom sam se predstavila na Dori 2019. "Tebi pripadam", ali i nešto žešćeg zvuka poput dueta s Noom na pjesmi "Pogled kao plamen", koju smo izveli na Zagrebačkom festivalu....

Lea Mijatović

Lea Mijatović

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Lea Mijatović je rođena 21. siječnja 1986. godine. Već kao petogodišnjakinja pokazuje talent i interes za glazbu svojim prvim nastupom na dječijem festivalu Splitskog KUD-a Mozaik. Pohađa osnovnu i srednju Splitsku glazbenu školu "Josip Hatze" na odsjeku "solo pjevanje" u klasi prof. Sanje Erceg-Vrekalo Već u teenagerskim godinama ostvaruje autorsko-producentske suradnje s Joškom Banovim, Nenadom Ninčevićem i Nikšom Bratošem te nastupa i biva nagrađivana na Splitskom festivalu, Melodijama hrvatskog Jadrana, Zagrebačkom festivalu, Marco Polo festu, BH eurosongu, Melodijama Mostara... 2004. se prijavljuje na jedan od prvih reality show-ova u hrvatskoj "Coca Cola Music Stars" u kojem kao finalistica dobiva jednu od glavnih uloga music filma "Prve minute slave". Nakon toga snima duet s nekadašnjom teen zvijezdom Danijelom Benijem (grupa Teens) za pjesmu "Kad si tu" čiji je autor Marko Tomasović. Pjesma osvaja drugo mjesto na festivalu Sunčane skale i top liste hrvatskih radio postaja. Slijedi preseljenje iz Splita u Zagreb gdje se razvijaju nova glazbena prijateljstva i suradnje. No kako bi saznali koliko je trenutno zadovoljna sa svojom glazbenom karijerom, što joj znači pjesma "Sebi dovoljna" što je očekuje tijekom ljeta i skim bi snimila novi duet, odgovore možete pronaći ako poslušate intervju s Leom...!

Intervju s Leom Mijatović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.