Hrvatski radio

Radio Split

'Najljepša' – romantična pjesma i spot Ivana Ive Županovića koji izvlače osmijeh na lice

13.05.2022.

10:49

Autor: Denis Šabić

Ivana Ive Županović

Ivana Ive Županović

Foto: Scardona / Scardona

„Tu sei l'unica donna per me“ Alana Sorrentija poznati je talijanski klasik iz 1979. Ivan Ive Županović svoju ljubav prema ovoj pjesmi ne može kriti. To dobro zna i publika ju je često mogla čuti na njegovim nastupima. Inspiracija koju je pobudila bila je vodilja za nastanak pjesme “Najljepša”. 

Ivan Ive Županović

Ivan Ive Županović

Foto: Scardona / Scardona

Ante Toni Perinović pripremio je romantične stihove na hrvatskom jeziku koji neodoljivo odgovaraju glazbi talijanskog evergreena. Klaudio Krizman i Neno Belan pobrinuli su se za aranžman i dali pjesmi moderniju notu, ali zadržavajući izvorni šarm. Igor Goić inspiriran radom Giuseppea Tornatorea kadrovima je uspio zabilježiti atmosferu pjesme.

Inače odličan vokal Ivan Ive Županović ove godine popet će se na Splitske Prokurative u okviru ovogodišnjeg festivala zabavne glazbe početkom srpnja s pjesmom „Sve što trebam”.

Ivan Ive Županović

Ivan Ive Županović

Foto: Scardona / Scardona

Evo što nam je kazao:

Posebno se radujem nastupu na jednom od ponajboljih naših festivala zabavne glazbe, volim Split i moju Dalmaciju koju ćemo ponovno okupati s odličnim pjesmama, koncertnima nastupima i zanimljivim druženjima. Napokon ponovno dolazi vrijeme glazbenika koji na svoj umjetnički način upotpunjavaju društveni život naših ljudi koji su to i zaslužili nakon dvogodišnje pandemijske pauze od koncerata, glazbenih događaja i lijepog druženja- kazao nam je naš zadarski gost

Intervju-Ivan Ive Županović

Na karaju vas prepuštamo ljepoti pjesme -Najljepša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.