Hrvatski radio

Radio Split

PaleolitiK, šibenski dj u emisiji Jezgra Radio Splita

24.07.2022.

17:46

Autor: Klubska Scena

PaleolitiK

PaleolitiK

Foto: Alan Mornar / HRT

Glazbenu selekciju usmjerava na lakše pravce elektronike, a u ovom izdanju najčešće ga možete čuti u sklopu šibenskog DJ kolektiva Tour de Sound

Ante Dugopoljac, sveprisutni Santiago Batacosta domaćoj publici poznat je kao jedan od udarnih domaćih techno igrača, no njegov mekši alter-ego PaleolitiK nešto je kasnije ugledao svjetlo dana. Glazbenu selekciju usmjerava na lakše pravce elektronike, a u ovom izdanju najčešće ste ga mogli čuti u sklopu šibenskog DJ kolektiva Tour de Sound.

Kao Santiago Batacosta naučio nas je na beskompromisni techno zvuk, a u PaleolitiK konceptu predstavlja nam svoju mekšu i melodičniju stranu. Funk, jazz, drum'n'bass, house, breakbeat i disco samo su neki od lepeze stilova kojima raspolaže i svaki novi set priča je za sebe bilo da se izražava kroz DJ set ili kao live act. Pod oba aliasa brani boje šibenskog Decoded Recordsa i glazbene udruge Echo te je rezident koncepta Project Vojarna.

Exit Festival i Ultra Official After Party samo su neki od festivala na kojima je nastupio, a ujedno je bio i rezident na plaži Zrće, domaćoj glavnoj party destinaciji.

Trenutno marljivo radi na vlastitoj produkciji putem tri stilski različita projekta i prva ovogodišnja izdanja ubrzo će ugledati svjetlo dana.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici