Hrvatski radio

Radio Split

Povratak Ive Miličević - uskoro na jednom od dalmatinskih festivala

26.04.2022.

13:56

Autor: Denis Šabić

Iva Miličević

Iva Miličević

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Iva Miličević nekada umjetničkog imena - Mala Iva nakon gotovo dvadesetak godina novom pjesmom  nada se nastupu na jednom od  sjajnih festivala u Dalmaciji ...

Iva Miličević

Iva Miličević

Foto: facebook.com / facebook.com

Iva je podrijetlom iz Rakitna (Hercegovina), a rođena u Münchenu 1980. te je talent za pjevanje, kako nam kaže, naslijedila je od oca Mirka sjajnog pjevača gange.

Iva Miličević

Iva Miličević

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

U kratkom predstavljanju nekada 'mala', a sada već odrasla mama 16-godišnje djevojke nam kaže: 'S 5 godina prvi put sam zapjevala na svadbenoj svečanosti, poslije toga su nekako ljudi tražili da im pjevam kada god mogu. Sjećam se da sam s roditeljima odlazila na takve pozive... S 15 godina slučajno sam upoznala Nenada Ninčevića sjajnog glazbenika i autora i krenula je suradnja... Neno mi je pripremio i snimio album 'Čokolada' sa 6 pjesama u izdanju tada Tutti Frutti Company. U to vrijeme moja omiljena pjesma je bila '16 godina', otkriva.

- Nastupila sam s velikim zadovoljstvom dva puta na najboljem hrvatskom festivalu zabavne glazbe, na Splitskom festivalu 1996. i 1997. Tada, s nepunih 16 godina, ta sjećanja još uvijek vrtim u memoriji te se nadam kako ću ponovnim povratkom još jednom pozdraviti odličnu publiku u Splitu - kaže.

Iva Miličević

Iva Miličević

Foto: Denis Šabić / HRT radio Split

Po boravku u Dalmaciji Iva je gostovala na Radio Splitu te nam istaknula želju i nadu kako će s novom dalmatinskom pjesmom pokušati nastupiti na nekom od dalmatinskih festivala zabavne glazbe. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.