Hrvatski radio

Radio Split

Sara Nikšić aka Inner Child predstavlja svoj novi album u emisiji Jezgra

11.11.2022.

10:54

Autor: Klubska Scena

Sara Nikšić

Sara Nikšić

Foto: Alan Mornar / HRT

2020. je izabrana za 'Best New Artist' i njeni albumi su osvojili razne nagrade.

Sara Nikšić a.k.a. Inner Child je glazbenica, bioakustičarka i morska biologinja. Istraživački rad je odveo u Škotsku, Australiju, Novi Zeland, Kaliforniju i Novu Kaledoniju. Osim studija biologije i ekologije, završila je glazbenu školu i razne tečajeve produkcije elektroničke glazbe. Već više od desetljeća Sara razvija interdisciplinarne projekte i inovativne metode znanstvene edukacije kroz umjetnost. 2019. godine je osnovala projekt Inner Child, kao i label Inner Child Music kroz koji je izdala nekoliko samostalnih albuma i kompilacija na kojima je surađivala s nekim od najboljih svjetskih producenata elektroničke glazbe. 2020. je izabrana za 'Best New Artist' na glasanju psybient.org i njeni albumi su osvojili razne nagrade. Nakon višegodišnjeg izbivanja vratila se u Hrvatsku gdje sada radi u Mediteranskom Institutu za Istraživanje Života kao dio ARTScience tima.

Razgovor s Inner Child prije njezinog mixa vodi Vedrana Krstić Ivanišević

https://innerchildmusic.bandcamp.com

https://soundcloud.com/inner-child-music

https://www.facebook.com/InnerChildScienceArtMusic

https://www.youtube.com/channel/UCKmAayr73i3QMpzSdVXYUpg

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici