Hrvatski radio

Radio Split

Večeras na Rivi nastupaju klape u čast Sv. Duji

05.05.2022.

13:59

Autor: Denis Šabić- Turistička zajednica grada Splita

Riva

Riva

Foto: HRT / HRT

Pripremimo se za najveću feštu u gradu uz zvukove tradicionalne dalmatinske pisme. Večeras u 20 sati na Rivi nastupa 12 klapa u programu pod nazivom Klape Vestibula i Peristila Sv. Duji.

Klapa Filip Dević

Klapa Filip Dević

Foto: HRT / HRT

Riječ je o klapama koje već 15 godina, u organizaciji Turističke zajednice grada Splita, svakodnevnim nastupima u Vestibulu prezentiraju turistima nematerijalnu baštinu Splita i Hrvatske.

„ Klape su čuvari baštine i najbolji ambasadori turizma jer glazba je ta koja prenosi emociju, i jedan od razloga zbog kojih turisti iz Splita odlaze s nezaboravnim uspomenama. Zadovoljstvo nam je okupiti klape i povodom najvažnijeg dana za naš grad, još jednom uživati u vrhunskim izvedbama.“ – rekla je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

U večerašnjem programu nastupaju ženska klapa Filip Dević, muške klape Porat, Ježinac, Iskon, Filip Dević, More, Friži, muška klapa Sinj, Šufit, Šušur, klapa Kambi – Kaštel Kambelovac i klapa Kambi – Split.

Cijeli program proslave Sudamje pogledajte na https://visitsplit.com/.../blagdan-sv-dujma-i-dan-grada...

Klapa Friži

Klapa Friži

Foto: HRT / HRT

Ženska klapa Filip Dević

Ženska klapa Filip Dević

Foto: HRT / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.