Hrvatski radio

Radio Split

Vedran Semenić, jedan od rezident dj-a Depo kluba u Zagrebu prezentira svoj alias Dj Sempa u emisiji Jezgra

21.10.2022.

17:00

Autor: Klubska Scena

Vedran Semenić Dj Sempa

Vedran Semenić Dj Sempa

Foto: Alan Mornar / HRT

Vedran Semenić - Dj Sempa rođen je 03.08.1979. u Zagrebu, elektronsku glazbu počinje slušati već od svoje 10-te godine, a sa 13 godina odlazi na legendarne Sabotage party-e u Aquarius četvrtkom i sluša Kiki-a i Frajmana i tada se zainteresirao za elektronsku muziku općenito, te je paralelno počeo raditi kao DJ i mlađi član D.J. Pool organizacije, počinje raditi u Amazoni prvo na Disco limaču, a zatim i klupske cijelovečernje programe. Za 18.-ti rođendan dobiva gramofone i kreće svirati po mnogim klubovima u Zagrebu kao i po cijeloj Hrvatskoj isključivo s vinila. Svirao je tako i u legendarnom Kulušiću, Planet-u u Sesvetama, Japa baru u Čakovcu i na mnogim privatnim party-ima. Tako je nastupao na Vinylstocku i mnogim klubovima u Hrvatskoj i Sloveniji gdje bilježi nastupe na službenim after party-ima od Ambasade Gavioli, Moment bar (Ljubljana) i mnogim drugim.

Paralelno sa nastupima u Hrvatskoj i Sloveniji bio je uključen u tim kao organizator i DJ u projektu Unnamed Project u Sloveniji u sklopu kojeg je svirao i dovodio hrvatske i slovenske dj-e na party događanja u blizini Brežica, te sa kolegom iz projekta svirao na još nekoliko lokacija u Sloveniji. Ubrzo pokreće svoj projekt manjih party-a UMC-Underground Music Connection također u Sloveniji, u međuvremenu postaje jedan od rezidenta Depo kluba u Zagrebu da bi nakon nekog vremena pokrenuo open air evente pod nazivom The Spirit of Nature i manje evente The Spirits u zatvorenim prostorima sa svojim prijateljem i suradnikom Andrej Ciprijan- Dj Bazement Stuff.

Kao veliki ljubitelj mnogih žanrova koje također voli prezentirati došla je i potreba da podijeli na svoj alias,a to je Sempa, ime pod kojim će ubuduće prezentirati house glazbu raznih podžanrova, a neki od njih su deeptech i minimal.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici